Haapsalu Dietrichi on 50 Eesti parima söögikoha seas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Riina Tobias

Eile kuulutati Tallink Spa&Conference hotellis välja selle aasta Eesti 50 parimat söögikohta, mille hulka kuulub ka Haapsalu Dietrichi kohvik.

Eesti parimaid söögikohti selgitatakse välja 2008. aastal alustatud programmi Eesti Maitse raames. Programm toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit, kui hea toidu maad.

Haapsalu Dietrich on üks tosinast esiviiekümnesse pääsenud uuest söögikohast, millest omakorda parimad selguvad oktoobriks.

Edetabel koostatakse kahes voorus. Kõigepealt valitakse umbes 1300 söögikoha seast 50 parimat nende endi võtmetöötajate häälte põhjal.

Iga hääletaja koostab oma isikliku, seitsme tema meelest Eesti kõige parema söögikoha edetabeli. Ta peab olema neid kohti külastanud ja nimekirja ei tohi kanda oma töökohta, ega isikliku omandiga seotud söögikohtasid.

Teises voorus on hindajateks 12 Eesti ja 18 välismaa toidumeedia esindajat. Iga kohta hindab 6-8 hindajat, pooled kodumaalt ja pooled mujalt. Hindajad külastavad söögikohti ilma nende teadmata.

Hinnatakse nii toitu, jooke, teenindust kui ka miljööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments