Noormees vigastas Haapsalus politseinikku ja abipolitseinikku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neljapäeva õhtul ründas 18aastane noormees Kastani tänaval noorteseltskonda kontrollinud politseinikku ja abipolitseinikku.

17. aprillil kella 22.50 otsustas politseinikust ja abipolitseinikust koosnev patrull kontrollida Kastani garaažide juures olevaid noorukeid, sest näis, et noored võivad olla alkoholijoobes.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul muutus seltskonnas olnud 18aastane noormees agressiivseks ja korrakaitsjad soovisid ta viia jaoskonda isikuandmete kontrollimiseks. Tekkinud rüseluse käigus sai 30aastane politseinik ja 40aastane abipolitseinik kannatada.

Politseiniku ja abipolitseiniku vigastused olid kerged – ühel sai kannatada pöial, teisel õlg. Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul vaatas arst mõlemad mehed üle, fikseeris vigastused ja esmaspäeval olid mõlemad juba tööpostil.

18aastane noormees lasti pärast isiku kindlaks tegemist vabaks, kuid tema vastu alustas politsei kriminaaluurimist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb korrakaitsja ründamist. Kohtus süüdimõistmisel võib see tuua süüdlasele kuni viieaastase vangistuse.

Kaldma ütles, et ülejäänud seltskonnad viibinud noored olid rahumeelsed ja püüdsid pigem agressiivseks muutunud kaaslast tagasi hoida.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul on uurimine alles algusjärgus, mistõttu toimunu üksikasjad pole veel selged.

Nii Annely Erm kui ka Margus Kaldma kinnitasid, et politseiniku ründamine on Lääne-Eestis üsna haruldane sündmus. „Paari peretüli puhul on olnud olukord, kus lõpuks rünnatakse hoopis politseinikku, kuid need juhtumid pole väga sagedased,” ütles Erm. Tema sõnul tuleb sagedamini ette vastuhakkamist kaupluse turvameestele.

Kaldma ütles, et Läänemaal rünnati viimati väljakutsele läinud politseipatrulli eelmisel aastal. „Siis oli sarnane olukord: samuti oli tegemist noorte seltskonnaga ja tekkis konflik,” rääkis ta.

Politseijuhi sõnul kipuvad sellised olukorrad tekkima kui mängus on alkohol ja kui korrale tuleb kutsuda seltskonda. „Kained ja terved inimesed saavad aru, et politseiniku käsku tuleb täita,” ütles Kaldma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
M.m
10 aastat tagasi

Faktid võiksid vähemasti õiged olla kui uudist kajastada.

m
10 aastat tagasi
Reply to  M.m

kuulame huviga

Noo nii...
10 aastat tagasi
Reply to  M.m

Ja mis see õige jutt ka on ?? 😀