Päästeamet kärbib ametikohti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Päästeamet koondab Läänemaalt ennetaja ametikoha. Foto Erakogu

PäästeametJuunist ei ole Läänemaa päästepiirkonnas enam kaht ametnikku. Päästeameti struktuuride korrastamisega kaob siit kriisireageerimise ja ennetustöö vanemspetsialisti koht.

Läänemaa päästeosakonna juhataja Andres Liiv ütles, et ta ei oska selle kohta midagi kosta, sest pole asjaomast otsust veel paberil näinud. „Toimub struktuuride ülevaatamine, mis ei puuduta päästekomandode koosseise,” ütles Liiv. „Oleme igasugu jutte kuulnud, aga täpselt ei tea.“

„Nii nagu kõikides riigiasutustes, tuleb ka Päästeametis juhtimist tõhustada,” lausus Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun. Tema sõnul väheneb ametnike arv Lääne päästekeskuses viie võrra.

Kaob üks ametikoht kriisireguleerimise büroost, üks ennetustöö büroost, üks tuleohutusjärelevalvest ja kaks kohta päästetööde valdkonnast.

Ennetustöö büroo Läänemaa vanemspetsialist on Maie Mitšurina ja kriisireageerimise büroo Läänemaa vanemspetsialist on Raivo Kremer.

Nii nagu Läänemaal, väheneb ametnike arv kahe võrra ka Pärnus, üks ametikoht kaotatakse Järvamaal. „Osal muutuvad ülesanded ja rollid,” ütles Kaldasaun ja lisas, et Läänemaalt koondatavatele ametnikele ei ole kahjuks kohapeal samaväärset tööd pakkuda. Lähim on Tallinn.

Kaldasaun ütles, et Päästeamet peab olema vabatahtlikele päästjatele tõhusam partner ja sellest lähtuvalt tehaksegi muudatusi.

Kuigi otsus ametikohtade kaotamise kohta peaks Lääne päästeosakonda jõudma neljapäeval, on päästekeskuse juhid koontatavate inimestega juba rääkinud. „Et nad saaksid edasist elu juba varakult planeerima hakata,” ütles Kaldasaun.

Koondamisteateid pole töö kaotavad vanemspetsialistid veel saanud, kuid on teadlikud, et nende töökoht koondatakse.

Maie Mitšurina on Päästeametis augustist 2000. „Lähen Töötukassasse, uurin, milliseid koolitusi seal pakkuda on,” oli Mitšurina napisõnaline.

Päästeameti struktuurimuudatused toimuvad juunist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ja
9 aastat tagasi

kui valitsevat parteid kuulata,siis on meil kõik hästi-majandus tõusuteel, riigi rahaasjad korra,samas reaalsus on ikka midagi muud.Seega,kes valetab ?

raadio rääkis
9 aastat tagasi

et ka valitsus koostatakse edaspidi vabatahtlikest

mnjah
9 aastat tagasi

Varsti on järg ka politsei käes, kuuldavasti olevat Haapsalus elanike kohta üle lausa 10-15 politseinikku. Tegelikult on ikka julm,mis toimuma hakkab ja kes seda teab, kuhu me üldse välja jõuame….viie rikkama sekka vist mitte.