Haapsalu linnavalitsus soovib lendude nummerdamisel hoida järjepidevust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavalitsus võttis neljapäeval seisukoha, et Läänemaa ühisgümnaasiumi lendude nummerdamist tuleks jätkata 92-st, edastas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Linnavalitsus ei pea lennunumbrite katkestamist põhjendatuks, sest Läänemaa ühisgümnaasium on eestikeelse gümnaasiumihariduse järjepidevuse kandja Haapsalus ning lendude numeratsiooni on asjakohane jätkata sealt, kus see kevadel 2013 pooleli jäi.

Parbus teatas, et Haapsalu linnavalitsus mõistab ühisgümnaasiumi direktori soovi arvestada lendude nummerdamisel noorte arvamusega, kuid kooli ajaloo seisukohalt ja gümnaasiumihariduse järjepidevust arvestades, ei ole õige lendude nummerdamist algusest alustada.

Haapsalu linnavalitsuse meelest ei tohiks panna Haapsalu gümnaasiumi ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi teineteisega lendude numeratsioonis võistlema.

“Kasutades ajaloolist ja järjepidevat numeratsiooni, mida saab lugeda Läänemaa 1. Eesti segagümnaasiumi esimese lennu lõpetamisest, ei jäta me kõrvale aja jooksul erinevaid nimesid kandnud gümnaasiumide vilistlasi,” märkis Parbus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui
10 aastat tagasi

92.lendu ei tule,vaid 1.,siis teen ettepaneku kool nimetada Läänemaa Lütseumiks.

Ei,
10 aastat tagasi

see susser-vusser lipulugu siin ei kordu.Advokaadidki omast käest võtta.

Linnas
10 aastat tagasi

on ikka rohkem loota,et asjad saavad õigeks…mitte nagu Lääne-Nigula vapilugu,kus juhid teevad näo,et “nad ei saa aru.”

Millal?
10 aastat tagasi

Oleme rahul?Austusväärne ja lugupidamist väärt iga-hea tunne tekib!92,see on 4 aastat vanem,kui näiteks Inglismaa kuninganna.

mnjah
10 aastat tagasi

Tegelikult tahaks teada,et kes seal linnavalitsuses on,kes selle seisukoha võttis? Täht, Põld? No viimaste seisukohta ei tasu eriti tõsiselt üheski asjas võtta, minu meelest neil puudub pädevus üldse midagi arvata.

HP
10 aastat tagasi

Ja miks lõpetab käesoleval aastal Haapsalu Põhikooli esimene lend? Kas Haapsalus puudub varasem põhihariduse traditsioon?

tuulberg.ee
10 aastat tagasi

Hääleta selles küsimuses: http://www.tuulberg.ee/uudised.html