Reedel ja laupäeval läheb suviselt soojaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kevadine (Arvo Tarmula) Kevadine. Foto: Arvo Tarmula

Täna jõuab Skandinaaviasse madalrõhkkond ja tõrjub kõrgrõhkkonna kagu poole. Lisandub pilvi, kuid sajud meile ei jõua. Kahe rõhuala piirimail tugevneb aga edelatuul puhanguti 15, õhtul saartel ja läänerannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..+3, päeval sisemaal 10..12, meretuulega rannikul 6..7°C.

Suurel Reedel, 18. aprillil on Läänemere ümbrus kahe rõhuala piirimail. Skandinaaviasse liigub madalrõhkkond ja laieneb Rootsi rannikule, Balti riikide kohal on tugevam idapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Õhurõhuväli on öösel pingelisem ning edela- ja lõunatuul tugev, ulatub sisemaal puhanguti 12, saartel ja rannikul 15, öö hakul 18 m/s. Hommikuks jääb tuul nõrgemaks ja päeva peale vaibub. Sadu Eestini ei ulatu, kuid pilvi on taevas võrdlemisi palju. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval on sisemaal sooja 12..15, meretuulega rannikul 6..7°C.

Laupäeval, 19. aprillil kulgeb üle Eesti lääne-idasuunaline kõrgrõhuvöönd. Ilm on sajuta ja vaikne. Udu võib olla sisemaal öösel, päeval briisituulega rannikualadel. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, Lõuna-Eestis kuni +6, päevaks lisandub soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad sisemaal 14..17°C, meretuulega rannikul vaid 6..8°C-ni.

Lihavõtte esimesel pühal, 20. aprillil tugevneb kogu Põhja-Euroopas kõrgrõhuala ja selle lõunaserv katab Eesti. Ilm on sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval sisemaal 15..19, meretuulega rannikul 6..9°C° ja võib udu olla.

Nädala algul eemaldub kõrgrõhuala Venemaale ja selle serv katab nii esmaspäeval, 21. aprillil kui teisipäeval, 22. qprillil Eesti. Ilm on sajuta ning võrdlemisi selge taevaga. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösiti +2..+8, päeval on sisemaal sooja 17..20, meretuulega rannikul kuni 10°C. Kui jahedalt veepinnalt kandub udu rannikule, siis on veelgi jahedam.

Kolmapäeval, 23. aprillil laieneb Norra merelt uus kõrgrõhuala Skandinaaviasse ja Soome. Kesk-Euroopa aga püsib madalrõhkkond, aga selle sajud Eestini ei ulatu. Kahe rõhuala piirimail tugevneb Läänemere ääres kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel +3..+9, päev on eelnevatega võrreldes jahedam ja sooja 7..12, on võimalik, et Kesk- ja Lõuna-Eestis tõuseb ikka 17..20°C-ni.

Allikas: EMHI

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments