Jazzkaar toob sünnipäeva puhul Haapsallu Vaiko Epliku ja Kristjan Randalu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Jazzkaare 25. sünnipäeva raames esinevad homme õhtul Haapsalu kultuurikeskuses Vaiko Eplik ja Kristjan Randalu, kes esinesid esimest korda koos 2010. aasta Jazzkaarel.

Tookordse koostöö tulemusena sündis album „Kooskõla“, mis pälvis Eesti Muusika Auhindadel 2012. aasta jazzalbumi tiitli.

Vaiko Eplikul ja tema ansamblil Eliit on eriline positsioon eesti pop-rockmuusikas. Eplikule kui vokalistile-multiinstrumentalistile meeldib koos sõpradega improviseerida ja uusi heliavarusi avastada, kuid samas seab ta ka endale üha uusi väljakutseid. Eplik on nii mõnegi albumi kõik pillid ja vokaalpartiid ise stuudios sisse mänginud.

Oma võimeid on ta proovinud ka Eurovisioonil ja edukalt osaleb ta ka muusikalides. Pole kahtlust, et Vaiko Eplik on toonud värskeid tuuli eesti pop-rock maailma. Esimese duo koostöö käivitas Vaiko neljanda albumi materjal, nüüdseks on tal käsil juba kaheksanda plaadi muusika, mis saabki aluseks Jazzkaare kontserdile.

1978. aastal sündinud Kristjan Randalu on elanud Saksamaal, Inglismaal ja USAs. Ta on esinenud paljudel mainekatel kontserdilavadel maailmas, näiteks Carnegie Hallis. Randalu viimase aja koostööpartnerite hulka kuuluvad ka jazzimaalimas suunanäitajatena tuntud saksofonist Dave Liebman, trummar Ari Hoenig, kitarristid Nguyen Le ja Ben Monder.

Randalu muusikat kuuleb ligi 30 helikandjal. Ben Monderiga koostöös ilmus duoalbum „Equilibrium“. 2011. aastast kuulub Randalu Tuneesia udi-virtuoosi Dhafer Youssefi ansambli püsikoosseisu, mis on viinud teda kontserdireisidele väga mainekatele festivalidele Euroopas ja Põhja-Aafrikas, eelmise aasta lõpus ilmus koosseisul ka plaat „Birds Requiem“.

Koosseis:
Vaiko Eplik – laul, kitarr, elektroonika
Kristjan Randalu – klaver

Hele Otti
Haapsalu kultuurikeskus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments