HÕFF lühifilmide võistlusprogrammis näeb nii verd kui ka psühholoogilisi põnevikke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

24. aprillil algav 9. Haapsalu õudus- ja fantaasafilmide festival korraldab teist korda rahvusvahelist Hõbedase Méliès’i võistlusprogrammi, selgitamaks välja parim žanrilühifilm.

Kõiki filme hindab rahvusvaheline žürii, kes annab parimale tööle auhinna. Võitja nomineeritakse seeläbi Kuldse Méliès’i auhinnale ja see saab võimaluse kandideerida aasta parima lühifilmi tiitlile oktoobris toimuval Euroopa suurimal žanrifilmide festivalil Sitgesis.

HÕFFi lühifilmide võistlusprogramm haarab laia spektriga filme, kus on esindatud nii verised ja vägivaldsed teosed kui ka psühholoogilised põnevikud.

HÕFFil saab maailma esilinastuse brittide lühifilm “Gaasimees”, mis on stiilne hommage 1970ndate kinole, kus üksik naine saab hirmu kasvades aru, et tema ootamatu külaline pole heade kavatsustega.

Programmist leiab Hispaania tuntud headuses filmi “Toores liha”, mis on maitsvalt vägivaldne lugu mehest, kes tahab süüa teist inimest.

Iiri film “Kummitusrong” alustas mainekal Clermont-Ferrandi festivalil ja jõuab nüüd HÕFFile. Kaks venda, kes kohtuvad aastaid hiljem pärast salapärast sündmust, mis nad lahku viis. Ei saa hästi lõppeda, või saab?

Šveitsist on programmis muljetavaldav linateos “Üksi”, kus mägedes majakese rentinud paarike avastab üsna pea, et nad ei ole üksi.

Ruumi on veel pöörasteks komöödiateks, millest esimene, Rootsi teos “Isamees” on lugu tüübist, kelle reis pulma saab hirmsa tagajärje osaliseks. Prantslaste “Surma narrides – õpetus” on aga komöödia sellest, kuidas vikatimehele vimkat visata.

Eestit esindab võistlusprogrammis Margus Paju film “Kaastundeavaldus”, mis on üllatavate keerdkäikudega põnevik, kus mängivad Pääru Oja ja Anne Paluveer.

HÕFFi lühifilmide programmi koostaja Laurence Boyce kommenteerib: “Méliès’ lühifilmide võistlusprogramm püüab lammutada stereotüüpset mõtlemist, et žanrifilm tähendab zombisid ja palju verd (mis on muidugi ka hea!). Antud filmid tõestavad seda, et žanrifilmil on mitu erinevat tahku, kus animatsioon, komöödia ning hea draama kõik mängivad oma rolli. Oleme kindlad, et publikul saab olema põnev, huvitav ja nagu ikka, ka parajalt hirmus.”

25. aprillil linastuvat lühifilmide võistlusprogrammi hindab rahvusvaheline žürii koosseisus: Stephanie Trepanier (Kanada), Elias Eliot (Taani) ja Siim Rohtla (Eesti).

Koos võistlusväliste lühifilmidega näidatakse HÕFFil 14 lühifilmi 10 riigist. Täispikke filme on festivalil kokku 24.

Kõikide festivali filmide kohta leiab infot festivali kodulehelt www.hoff.ee.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa Fantastiliste Filmide Föderatsiooni Méliès’ liige.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments