Juhtkiri: Tuleb raske suvi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalus tõotab tulla keeruline suvi, sest üle mitme vaikuseaasta algab linnas taas kõva ehitus. Tänavavalgustuse uuendamisest ei jää kõrvale ükski linnaosa. Omaette kunsttükk on Tallinna maantee — Jaama tänava ristmiku ehitus. Linna kõige suurema koormusega ristmikul tuleb liiklus ümber suunata.

Linnavalitsusele, aga ka ehitajaile tähendab nende kahe ehituse kavandamine päris keerulise pusle kokkupanekut. Kuidas ühitada need tööd nii, et linnarahvas ja Rohuküla kaudu saartele sõitjad saaksid enam–vähem mugavalt remondiaja üle elada; et ka kummagi ehituse järjekord oleks loogiline ja klapiks omavahel. Kolmas aspekt on linna kultuuriüritused.

Kuigi suve teises pooles ei ole enam üritusi nii tihedalt kui südasuvel, jääb augustisse bluusifestival ja Valge Daami aeg, septembris on nostalgiapäevad, lapsed lähevad kooli.

Õnneks piisab asjaosalistel aega, et kõik sammud pisiasjadeni läbi mõelda. Muidugi oodatakse linlastelt mõistvat suhtumist, aga see ei tähenda, et linlased peaksid andeks andma rumaluse või laiskuse.

Karja tänava munakivisaaga on veel hästi meeles ja selle kordumist ei soovi keegi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fytra
9 aastat tagasi

I am an experienced Flying Scot siolar and racer as crew.I owned and raced a Lightning for 25 years.Currently own an Ensign on a lake in NY State.Recently moved to Sarasota and looking to start sailing as crew.Ocean experience including Bermuda (from Mystic, CT) and east coast deliveries of cruising boats.Experienced GPS and conventional navigation.Cell 860-961-4492 or land line 941-706-2186

Aitäh!
9 aastat tagasi

Võibolla siis sel suvel ei peagi lärmi ja turistide eest linnast põgenema. Saabki kodus elada!

Mateen
9 aastat tagasi
Reply to  Aitäh!

Imvsirsepe brain power at work! Great answer!

kannataja
9 aastat tagasi

Tore on-teed midagi on jama ja kui ei tee veel hullem. Edu vingujatele!

Volts
9 aastat tagasi

Mulle see meeldib. Segadus linnas keset suve. Mis saaks parem turisti peletaja olla. Vanalinna liikluse võiks ka kinni panna ja Metsa ja Kalda tn. ka. Las siis käivad jala linnavalitsuses tööl.

Arusaamatu
9 aastat tagasi

Kas linnavalitsusel on ikka mingi ülevaade linnast? Kui nüüd tahetakse tõesti Jaama -Tallinna mnt ristmik sulgeda, siis kust kaudu transpordivool läbi linna liikuma hakkab? Mõelge ikka millise koormuse saavad Tamme ja Metsa tänavad. Mõlemad tänavad oleks tulnud enne korda teha. Sõitsin just mööda Tamme tänavat, tänav kui kuumaastik ja ega Metsa tänav parem ole. On linnavalitsus ka suviste tööde ajaks koostanud kõiki osapooli rahuldava linna liiklusskeemi? Tahaks, et linn tuleks kabinetivaikusest välja ja arutaks seda plaani linnarahvaga. Või jälle sõidetakse linnakodanikkest lihtsalt üle?

juheiii
9 aastat tagasi
Reply to  Arusaamatu

Sa loodad selliseid imeasju! Neid seal kabinetivaikuses ei huvita muu,kui see,et palk tasku rahulikult tuleks ja CV ilus välja näeks.

Kayli
9 aastat tagasi
Reply to  juheiii

Great article but it didn’t have evrnythieg-I didn’t find the kitchen sink!

Maakonnakodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Arusaamatu

Arusaamatule – *Või jälle sõidetakse linnakodanikest lihtsalt üle?* Ei sõideta. Peterburi sõidetakse :).

Julia
9 aastat tagasi

I’m not too hopeful that I’ll fit into my weinddg dress on my tenth weinddg anniversary. I guess I’ve got until October to work on that though.I’m also envious of the awesome backyard and the fantastic images. What a great way to celebrate the occasion.

juheiii
9 aastat tagasi

Loodame vaid,et inimlikke eksitusi ei tule,nende eest ei vastuta ka keegi 🙂