Esimese Haapsalu maratonini on jäänud kuu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Veidi enam kui kuu aja pärast, 18. mail antakse Ristil stardipauk esimesele Haapsalu jooksumaratonile.

Maratoni põhidistants kulgeb põhiliselt mööda vana raudteetammi ja läbib seejärel Haapsalu kauneimaid paiku.

Maratonidistants on avatud ka kepikõndijatele. Lisaks Ristilt alguse saavale 42 km maratonile toimuvad Haapsalu linnas 10 km jooks ja 10 km kepikõnd.

Läänemaa ainsa jooksumaratoni mõte tekkis korraldajatel läinud aasta lõpul, mil nad teisel jõulupühal väikese seltskonnaga oma lõbuks jooksid-matkasid Ellamaalt Haapsallu. Õhtul saunalaval leiti, samalaadset üritust võiks ka avalikkusele korraldada. Seda enam, et tervisetee on jooksmiseks väga sobiv. Seni oli Läänemaa on Eesti üks väheseid maakondi, kus oma täispikka maratoni ei korraldata.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on suurepärane, et korraldajad just Haapsalu leidsid ning loodab, et kevadisest Haapsalu maratonist saab traditsioon. „Haapsalu esimese maratoni teeb eriliseks just see, et tänu läbimõeldud rajavalikule saavad jooksjad osa Haapsalu kaunitest paikadest ja ajaloost,“ lisas Sukles.

Läänemaa ainsa jooksumaratoni algatajad ja Haapsalu linnavalitsus ootavad osalema kõiki spordisõpru, kes soovivad end proovile panna jooksumaratonil või peavad lihtsalt lugu liikumisharrastusest.

Jooksumaratoni start antakse pühapäeval, 18. mail kell 11 Ristil ning kepikõnnimaratoni start sealsamas tund aega varem, kell 10. Osalejate transport maratoni stardipaika toimub Haapsalu lossihoovist.

10 kilomeetri jooksjad ja kõndijad lähevad võistlusrajale kell 13.30 Haapsalu lossihoovist, kus ühtlasi asub kõigi võistlusalade finiš.

Kõikidel distantsidel osalejatele tagatakse nii võistlusrajal kui finišis toitlustus. Lõpetajaid ootab raja eduka läbimise eest meene.

Registreerimine Haapsalu maratonile internetis on avatud kuni 16. maini. Võistluspäeva hommikul saab veel osalema registreeruda kuni kell 9 Haapsalu maratoni võistluskeskuses, mis asub Haapsalu lossihoovis.

Tõnu Parbus
Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments