Lionsi klubi Valge Daam toetab invasportlast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LC Haapsalu Valge Daam president Irene Väli. Foto: Urmas Lauri

LC Haapsalu Valge Daam president Irene Väli. Foto: Urmas Lauri
LC Haapsalu Valge Daam president Irene Väli. Foto: Urmas Lauri
Valge Daam toetab invasportlast ja kogub raha hulgipuuetega poisile köhaaparaadi ostmiseks.

Laupäeval tähistasid Eesti lionsi klubid Tartus oma 25. sünnipäeva. Lionsi klubi Tallinna Vanalinn andis Haapsalu klubile Valge Daam üle stipendiumitunnistuse, millega toetatakse invasportlast Erich Tötti 250 euroga.

„Iga Lionsi klubi sai Tallinna Vanalinna klubi stipendiumikonkursile esitada ühe tubli teo korda saatnud puudega noore. Meie klubi toetas Erich Tötti,” ütles Valge Daam president Irene Väli. „Erich võitis mul­lu Downi sündroomiga ujujate EMil Portugalis pronksi ja tahab minna suvel MMile Mehhikos.”

Erich Tött õpib Haapsalu kutsehariduskeskuses kodumajandust. Ta on saanud ka presidendi kuultuurirahastu preemia, teda on tunnustanud ka invaspordiliit.

Laupäeval, 26, aprillil korraldab Valge Daam heategevuspäeva, mille annetustest kogutakse raha 6aastasele puudega poisile Erikule haiguste ennetamiseks ja raviks vajaliku köhimisaparaadi ostmiseks.

Ennelõunal avatakse lionsi­tele pühendatud pargipink Kodaniketorni juures, seejärel tulevad lastekodus istutuskastide paigaldamise talgud.

„Poole Erikule aparaadi ostmiseks vajaminevast rahast oleme juba kokku korjanud,” ütles klubi president. Aparaat on kallis, maksab ligi 6000 eurot. „Aga ma ei kahtle, et saame vajamineva summa kokku, sest meid ümbritsevad nii tublid inimesed,“ lausus Väli.

Haapsalu Lionsi klubi Valge Daam asutati kuus aastat tagasi. 24 liikmega klubi tegevus, nagu Lionsi liikumine laiemalt, on suunatud abivajajate aitamisele.

„Ehkki Eesti on nii rahvastiku kui ka suuruse poolest väike riik, eristuvad eestlased just oma kombe poolest märgata ja aidata abivajajaid ning endast nõrgemaid. Eesti Lionsi klubid on selle parim tõestus,” ütles Austraaliast Eestisse visiidile tulnud rahvusvahelise Lionsi liikumise president Barry J. Palmer lion’ite sünnipäevapeol.

Lionsi liikumise Eesti piirkonna kuberneri Andrus Kõre sõnul panustab iga lion aasta jooksul heategevuseks vähemalt ühe töönädala tundide jagu aega.

„Korrutades 40 tundi 1300 liikmega, saame 52 000 tundi heategevust aastas. Raha heategevuseks koguneb ühes klubis keskmiselt tuhat eurot aastas, kokku toetavad Eesti Lionsi klubid seega igal aastal heategevusprojekte 60 000 euro väärtuses,” tõdes Kõre.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
9 aastat tagasi

See sama blond naerusuu pildil on üks nende seast ,kes oma töötajaid väikese palgaga tööl hoiab!

tänamise asemel
9 aastat tagasi

Uskumatu! Toetad, saad sõimata. Kui edukad ei toetaks, siis ei toeta ju keegi.

eelmisel
9 aastat tagasi

Huvitav kust selline primaadi mõtlemine päringi kes oskab maailma vaid hea ja halva skaalal näha ning mis on ajendatud vaid edukultusest kellegi teise arvelt.

eriti viisakale ja tublile kodanikule
9 aastat tagasi

vaata,et ise seal ei lõpeta……

kodanik
10 aastat tagasi

Õnneks tublidele inimestele paari idika arvamus korda ei lähe. Teie, kaks eelmist, kummutage poe taga pudelit edasi.

eelmisele
10 aastat tagasi

mul sama mõte…..paljud Laionsi liikmed ongi tegelikult ärimehed,suurte asutuste juhid,kes tahavad ennast heast küljest näidata.Samas maksvad oma töötajatele nii paar euri tunnis raske töö eest.Nii et……

rohkem malka
10 aastat tagasi
Reply to  eelmisele

Väga lihtne – koostad oma heale ideele äriplaani, võtad laenud oma ja sugulaste vara tagatisel, palkad andekad töötajad miinimumpalgast kõrgema palgaga ja vallutad turu.
Kui ettepanek ei sobinud siis lase aga samaga edasi

vaataks teise nurga alt kaa
10 aastat tagasi

Ärge unustage et Laions klubi liikmed on kõik niinimetatud “edukad“ ärimehed, kelle eesmärgiks on kasumi maksimeerimine tööliste arvelt. Piltlikult öeldes on annetatav raha see raha, mida nad eelmine päev enda töötajatelt läbi miinimumpalkade on kokku varastanud. Õigemine on need annetused nende samade haigete laste vanemate raha, kes nendes asutustest tööl käivad. Aga neid inimesi me pildi peal ei näe. Mina aru ei saa miks selle räpase raha üle andmisest peab indulgentside müügi kampaania korraldama seda enam et tervishoiusüsteemi vigade paranduseni see ju ei vii.

Summer
9 aastat tagasi

Your article petfrcely shows what I needed to know, thanks!