Kevadpühad toovad Väinamere laevaliinidele reise lisaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Hiiumaa Heltermaa sadmas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Hiiumaa Heltermaa sadmas. Foto: Urmas Lauri
Väinamere Liinid taotles kevadpühade ajaks Hiiumaale ja Saaremaale sõiduks riigilt laevareise juurde. Sujuvama reisiliikluse nimel lisandub 17.-20. aprillil mõlemale liinile kokku 40 reisi.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on kevadised lihavõttepühad laevaliikluses alati aasta esimene suurem sõitmine, kus kõik soovijad esimesele väljuvale laevale enam ei pruugi mahtuda, kuigi talvekuudel ollakse harjunud lahedalt laevale ruumima. „Siitpeale muutub väga oluliseks, et reisijad oma plaane ettevaatavalt teeksid. Ootejärjekorrad tekivad just siis, kui tullakse sadamasse lootuses, et laeval on ruumi küll, kuna e-pileteidki veel veebis paistab. See on aga petlik, sest liiga paljud mõtlevad sarnaselt ja nii selgubki sadamas tõsiasi, et oodata tuleb järgmist või ülejärgmistki reisi. E-pileti ostmine on igal juhul väga mõistlik – isegi kui plaanid päeva ulatuses muutuvad, säästab e-pilet kassasabas ootamisest ikkagi, sest pilet kehtib ka teistel reisidel üldjärjekorrast,“ rääkis Hiiuväin.

Rohuküla – Heltermaa liinile tuleb pühadeks juurde 10 reisi parvlaevaga Regula. Nädala alguses kehtima hakkav kevadgraafik tõi juba nagunii nädalavahetustele lisaks veel 6 reisi.

Kuivastu-Virtsu liinil täieneb pühadeks graafik 30 reisi võrra, neljapäeval ja laupäeval muutub graafik 35-minutiliseks. Neljapäeval lisandub 16 väljumist ja laupäeval 6 väljumist südapäevale. Ülejäänud reisid lisanduvad veel reedele ja pühapäevale.

Saarlastele on hea uudis, et värske kinnitus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt võimaldab peale pühi jätkata juba igapäevaselt osaliselt 35-minutilise graafikuga senise 1h10min graafiku asemel. Kevadise täisvõimsuse saab Kuivastu-Virtsu laevaliiklus alates 28. aprillist, mil lisandub veel igapäevaselt reise teise laevaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments