Naiskodukaitse alustas sinilillemärkidega annetuste kogumist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Naiskodukaitse Lääne ringkonna liikmed alustasid täna sinilille kampaaniat müües lille Lääne maavanemale Innar Mäesalule. Foto Lääne maavalitsus
Naiskodukaitse Lääne ringkonna liikmed alustasid täna sinilille kampaaniat müües lille Lääne maavanemale Innar Mäesalule. Foto Lääne maavalitsus
Naiskodukaitse Lääne ringkonna liikmed alustasid täna sinilille kampaaniat müües lille Lääne maavanemale Innar Mäesalule. Foto Lääne maavalitsus

Tänasest kahe nädala jooksul koguvad Naiskodukaitse vabatahtlikud sinilille rinnamärgiga annetusi, millega toetatakse Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi.

Esimesed annetused tegid Läänemaal Kaitseliidu Lääne maleva pealik Arnold Juhans, Lääne maavanem Innar Mäesalu ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Naiskodukaitse poolt sinilillekampaaniat vedava Anu Sitsi sõnul müüdi maavalitsuses kokku 20 märki. “Annetusi kogusime ka päris korralikult,” ütles Sits.

Ühe sinilille eest paluvad naiskodukaitsjad vähemalt 2 euro suurust annetust

Naiskodukaitse Lääne ringkonnal on esialgu Lääne- ja Hiiumaal müüa 600 märki. Anu Sitsi sõnul tegelevadki müügiga peamiselt naiskodukaitsjad, pakkudes märke müügiks asutustes ja avalikel kampaaniaüritustel maakonna eri paigus. Lisaks saab märgi eest annetusi teha Kaitseliidu Lääne maleva staabist Haapsalust ja Selveri poodidest üle Eesti.

Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mis tähistab tänulikkust, isamaalisust ning turvatunnet, mida veteranid meile pakuvad. Rinnamärgid on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Sinilillede müügiga kogub ühing annetusi Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliiniku heaks. Taastusravikliinik käivitab sel aastal uue amputatsioonijärgse taastusravi keskuse ning annetuste toel on kavas soetada vajalik kõnniabiseade nii vigastatud veteranidele kui ka kõigile teistele kliiniku patsientidele.

Heategevuskampaania “Anname au!” algatas Eesti Vigastatud võitlejate ühing ja see toimub tänavu esimest korda. Kampaaniaga kutsutakse üles kandma 23. aprillil toimuva veteranipäeva eel ja ajal sinilille rinnamärki Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetuseks.

Tänapäeva veteranid on kõik need naised ja mehed, kes on tugevdanud Eesti julgeolekut rahvusvahelistel operatsioonidel või saanud vigastada Eestis kaitseväeteenistuses või Kaitseliidu sõjaväelisel väljaõppel. Veterane on meie seas pea 2500.

Eesti esimesel veteranipäeval, mullu 23. aprillil, tutvustati veteranide toetussümboliks valitud sinilille esimest korda.

Sinilille kandes väärtustatakse ja tunnustatakse Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide panust meie riigi heaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss esimesele kommijale
10 aastat tagasi

kas pole valus olla nii loll??

Mantra kummardamine
10 aastat tagasi

Ma ei teadnudki et Suku ja Maavanaema naiskodukaitse liikmed on, aga tore näide sellest kuidas kahe eurine annetus kohe põhjakäinud poliitikust kaanepoisi teeb.