“Klassikatähed 2014” finaal tõotab pingelist võistlust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Finalistid 2014. Foto:_Ülo Josing

Finalistid 2014. Foto:_Ülo Josing
Finalistid 2014. Foto:_Ülo Josing
ETV telekonkursi “Klassikatähed 2014” finaalis võistlevad kuldse koha eest klassikataevas Katariina Maria Kits (viiul), Elina Netšajeva (laul) ja Henri Zibo (akordion). Finaal toimub juba sellel pühapäeval, 13. aprillil kell 18.40

Finaalis tuleb igal võistlejal esitada kolm erinevat kuni 3-minutilist pala: tantsuline, programmiline ning pala, mis võistleja anded kõige paremini esile toob. Finaalsaate külalisliige žüriis on viiuldaja Arvo Leibur. Lõplik paremusjärjestus selgub žürii ja televaatajate häälte liitmisel.

Klassikatähtede saate üks formaadi autor Timo Steiner: “Mul on keeruline öelda, kes on mu lemmik või keda eelistan. Olen nende kõigi poolt. Kui seni on olnud paljud valikud võistlejatele ette antud, siis viimases saates on neil võimalus valida lugu, mis näitab neid parimast küljest. See teeb selle saate eriliselt põnevaks. Kogu tänavust hooaega vaadates tundub, et erinevad ülesanded on kujundanud ja avardanud noorte mõtlemist ning oskust näha muusikat erinevates rollides.”

Telekonkurss “Klassikatähed 2014” koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest pühapäeviti kell 18.40 ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimunud kontserdivoorust. Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert. Žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap.

Veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, samuti registreeruda stuudiopublikuks; saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht.

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.

Saade valmib ETV, Eesti Kontserdi ja Klassikaraadio koostöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments