Muhu viinamarjaistanduse pere arendab veiniturismi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälJuba mõne aja eest Muhus viinamarjaistanduse rajamisega algust teinud Matieseni veinide maaletooja Peke Eloranta plaanib istanduse juures sisse seada ka veinitehase ja arvab, et Muhumaast võiks kujuneda Eesti oma veinimaa, kirjutab Saarte Hääl.

Vahtraste külas Lõo turismitalust välja kasvanud Muhu veinitalu on peaasjalikult Peke Eloranta ja ta kaasa Ingridi vedada. Turismitaluga alustasid sealsamas Eloranta sõnutsi 15 aastat tagasi Ingridi vanemad Enn ja Karin Roose. Veinitalus tegutseb finantsjuhina Ingridi õde Eteri Harring ning tehnilise pealiku ja jahimehena vend Rene Harring.

Veinitaluna alustatakse aktiivset tegevust just nüüd kevadel. “See saab nüüd uue kontseptsiooni n-ö Luscher & Matieseni legendiga ühinedes,” selgitas Luscher & Matieseni juhataja Peke Eloranta. Luscher & Matieseni kaubamärgi asutas ta 2009. aastal ja seda nime kannabki Eesti esimene veiniturismitalu Muhus.

Sügisel on aga kavas veinitalu tehases juba väikseid katsetusi teha. Esimene kaubanduslik vein on plaanis valmistada 2016. aasta saagist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments