Ligi 700 läänlast on sunnitud pidevalt töö tõttu Tallinna vahet sõitma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Läänemaa tööränne. Statistikaamet
Läänemaa tööränne. Statistikaamet

Statistikaameti poolt koostatud 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse andmetel põhinev kaart kinnitab ennustust: arvestatav hulk inimesi on sunnitud töö tõttu pidevasse pendelrändesse.

Maakonnavälise töörände puhul domineerib sihtkohana ettearvatult Tallinn. Seal käib tööl 699 läänlast. Protsentuaalselt käib seal kõige rohkem inimesi Vormsi, Nõva ja Risti vallast.

Üllataval kombel ei käida Lõuna-Läänemaalt eriti palju tööl Pärnu maakonnas. Lihula valla elanikest töötab seal vaid 16 inimest ja Hanila valla omadest 21. Teiste valdade puhul on need numbrid suisa olematud.

Maakonnasiseses rändes on ettearvatult esikohal Haapsalu, kus töötab 1064 teistes omavalitsustes elavat inimest. Teisele kohale jääb Ridala vald 564 töörändajaga. Haapsalu ja Ridala sisuline kokkukasvamine on ilmne faktist, et kummagi elanikud moodustavad enam, kui poole naaberomavalitsuses käivatest töörändajatest.

Kolmandale kohale maakonnasiseses rändes jääb Taebla 213 mujalt Läänemaalt pärit töötajaga.

Uuringust selgub, et 513 läänlast töötavad ametis, mille asukoht on teadmata. Võimalik, et inimesed võisid rahvaloenduse ajal selliste vastuste all mõelda näiteks kaugsõidujuhi või ringi liikuva müügimehe tööd.

Koostatud statistika käsitles üksnes Eestis töötavaid inimesi. Välismaal töötavad inimesed on jäetud arvestusest välja.

Eesti töörände kaardid on nähtavad siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
9 aastat tagasi

I cannot thank you enough for the blog article.Really looking forward to read more. Really Cool.

data server case
10 aastat tagasi

Thanks for sharing, this is a fantastic article post.Really looking forward to read more. Really Great.

ahaaaa
10 aastat tagasi

teedehooldus? Päris huvitav väide oleks see Haapsalu linna kohta, hullemaid teid annab riigist otsida. Aga õigus jah,meie ametnikud on ainult selle jaoks,et pidulikel üriustel osaleda, muud nende käest nõuda tõesti ei saa.

to mnjah
10 aastat tagasi

kas ametnikud annavad tööd?! Tee ikka asjad selgeks omale ennem kui vinguma hakkad, töötukassa ametnik vb sulle mingit töökohta pakkuda 🙂

online business
10 aastat tagasi

wow, awesome blog article.Much thanks again. Keep writing.

HRT
10 aastat tagasi

Imelik kui selline küsimus tekib! Sissekirjutus tähendab sinu kodu teedehooldust, tänavavalgustust, lasteaedu jpm. Pole sinu panust oma kodukohta, pole õigust ka midagi nõuda!

mnjah
10 aastat tagasi

Siin tekib küimus,et miks peaks need elanikud ennast Läänemaale ka sisse kirjutama,et siinseid ametnikke mitte millegi eest nuumata? Tööd ei anna,siis makse ka ei laeku, asi loogiline ju!

Juhan
10 aastat tagasi

Sunnitud? Keegi sunni, kõik on vabatahtlik.