Kestab lesta- ja haugipüügi keeluaeg

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Käes on aeg, mil kalameestel on põhjust võrguga mere poole minema hakata. Pärast jää sulamist liigub punane kala, kindlasti ka siig. Aga võrku tuleb ka lesta ja haugi, kelle püük on praegu keelatud, kirjutas Heino Vipp MTÜ Saarte Kalandusest Saarte Hääles.

Lestapüügi keeluaeg algas 15. veebruaril ja kestab 15. maini. Soome lahel (ruut 32) kestab keeluaeg 31. maini. Haugipüügi keeluaeg algas 1. märtsil ja kestab 30. aprillini.

Tulenevalt valitsuse määrusest nr 122 on lesta puhul ühe isendi kahjuhüvitamise määr 2 eurot, haugil 7 eurot. Püük keeluajal kuulub kalapüügiseaduse mõistes tõsiste rikkumiste valdkonda ja seega tuleb hüvitada viiekordne määr. See tähendab, et iga lesta eest tuleb maksta 10 eurot, iga haugi eest 35 eurot.

Seadus ütleb üheselt, et keeluajal nimetatud kalu püüda ei tohi. Võrku sattunud kalad tuleb merel võrgust välja võtta, muud võimalust ei ole, ja merre tagasi lasta. Keelatud on ka müüa kala, kellele on kehtestatud püügikeeld.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments