Hanila tuulepargid toetavad kooli remonti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu tuulegeneraatorid. Foto: Urmas Lauri
Virtsu tuulegeneraatorid. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval jagas MTÜ Hanila Valla Toetusgrupp tuuleparkide kasumist kogunenud fondist paar tuhat eurot kohaliku kogukonna toetuseks.

Toetusgrupile esitati taotlusi esimeses kvartalis nelja projekti toetamiseks. Kõik neli said rahastuse, kokku eraldati 1998 eurot.

Toetusgrupp eraldas Kõmsi lasteaed-algkoolile 500 eurot kooliruumide remondi teostamiseks.

Virtsu kool sai 658 eurot innovaatlise õpikeskkonna kolmanda etapi teostamiseks.

Kinksi Küla Selts sai kahe ettevõtmise toetuseks kokku 840 eurot. Karuse kalmistu piirdeaia rajamiseks ja infostendi paigaldamiseks eraldati 540 eurot ning ratsavõistluse „Kinksi karjäär 2014“ läbiviimiseks anti 300 eurot.

Toetusgrupp jagab raha neli korda aastas. „Seekordne jagamine oli juba kaheteistkümnes,“ ütles vallavanem Arno Peksar. Iga kord sõltub jagamine sellest, kui palju raha on fondi kogunenud ning kui suures summas ning mille tarvis esitatakse taotlusi. „On olnud hetki, mil oleme kümme tuhat eurot toetusteks andnud,“ selgitas Peksar.

Vallavanema sõnul oli mullune suvi suhteliselt tuulevaikne ning selle tõttu kogunes fondi ka vähem raha. Tuuleenergia tootjad panustavad iga toodetud megavatt-tunni elektrienergia eest fondi 0,32 eurot.

Kõik Hanila valla tuulepargid ei ole seni veel fondi panustanud. „Lepingus on klausel, et kui kasumit ei saada, siis ei pea ka panustama,“ ütles Peksar. Esimese sissekande peaks aasta algul tegema ka Eesti Energia oma tuulepargi eest. Seni on raha fondi kogunenud Nelja Energia grupist.

Peksari sõnul on tuuleenergia fond eriti oluline praegu, mil euroraha jagamine on peatunud, väga oluline toetusallikas.

MTÜ Hanila Valla Toetusgrupi liikmeteks on OÜ Nelja Energia, OÜ Tooma Tuulepark, OÜ Roheline Ring Tuulepargid ja Hanila vallavalitsus.

Ühingu peamiseks eesmärgiks on Hanila valla majandusliku ja kultuurilise arengu edendamine tuuleparkide poolt toodetud elektrienergia abil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments