Riigikogus moodustati Haapsalu raudtee toetusrühm

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riigikogus moodustati Haapsalu raudtee toetusrühm. Foto: Riigikogu
Riigikogus moodustati Haapsalu raudtee toetusrühm. Foto: Riigikogu

Neljapäeval moodustati Riigikogus Haapsalu raudtee taastamist toetav saadikuterühm, mille eesmärk on toetada parlamentaarsel tasemel Haapsalu raudtee taastamise ideed.

„Toetusrühma eesmärk on näidata parlamentaarsel tasandil poolehoidu Haapsalu raudtee taastamisele ning aidata seadusandlikult kaasa meie eesmärgi saavutamisele,” ütles toetusrühma esimeheks valitud Lauri Luik. Toetusrühma aseesimeheks valiti Neeme Suur. Toetusrühma suurus on 15 riigikogu liiget.

Toetusrühma kokku kutsunud Luige sõnul on esimene väike töövõit juba käes, sest riiklikus transpordi arengukavas aastateks 2014-2020 on Riisipere-Haapsalu raudteelõik ühe võimaliku suunana ära mainitud. Sellekohane arutelu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, kes arengukava ette valmistas ja seda täiendas, toimus riigikogu majanduskomisjonis.

„Jätkame kindlasti tööd selle nimel, et avada ka Lääne-Eesti rongiliikluseks meie inimestele ja turistidele,” ütles Luik.

„On heameel tõdeda, et viimasel ajal on päris mitmed inimesed, kes esialgu suhtusid Haapsalu raudtee taastamisse skeptiliselt, tulnud minu juurde ning avaldanud sellele ideele toetust. See on nende sõnul paljuski tänu uutele ja kvaliteetsetele rongidele, mis täna teisi Eesti maakondi juba teenindavad,” sõnas Luik.

Toetusrühma kuuluvad Kalle Palling, Valdo Randpere, Imre Sooäär, Tarmo Mänd, Kristen Michal, Lauri Laasi, Rainer Vakra, Aivar Riisalu, Kaja Kallas, Neeme Suur, Kalle Laanet, Liisa Pakosta, Jüri Ratas ja Kalev Kotkas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
10 aastat tagasi

Eks meist paljud on mõelnud,et ostaks uue auto. Või teeks naabrimehele külma ja võtaks võlgu. Kui ma oleks poliitik,siis kindlasti otsiks pedede,lesbide ja nekrofiilide hääli. Peaasi,et saaks uuesti mõneks aastaks meepoti juurde- Riigikogusse.Kui aga plekkima peavad raudtee ärihuvide dotatsioonideks need ,kes raudteed üldse ei kasuta,siis kaob vaimustus väga kiiresti….

noh
10 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Ja mis tunne on läänlasena maksta terve ülejäänud eesti raudtee dotatsioone tuimalt kinni ja ise mitte kasutada rongiliiklust? Praegu on su olukord selline. Võta või jäta.

Haapsalu
10 aastat tagasi

ootan huviga seda aega, ja pooldan Haapsalu raudtee rajamist!!! Edu teile!

ätt.
10 aastat tagasi

Rühmas mullimeeste kõrval ka mõned tegijad,võib isegi asja saada.Seda juhul kui Ansipit enam ees ei ole.

säga
10 aastat tagasi

ja 3 kuud enne riigikogu valimisi teeb Palts oma rühma ja siis pannakse arengukavva järgmise 4 aastaga veel üks lause juurde…

hoopis
10 aastat tagasi
Reply to  säga

punkt asendatakse komaga

aga
10 aastat tagasi

parlamenditurist jukukalle