Indrek Loo: Ainult sadamast ei piisa, vaja on ka tegevust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Indrek Loo. Foto: Kaire Reiljan / arhiiv
Indrek Loo. Foto: Kaire Reiljan / arhiiv
Indrek Loo. Foto: Kaire Reiljan / arhiiv

Ilusa sadama olemasolust mereturismi arendamiseks ei piisa, vaja on ka tegevusi, ütles täna Haapsalu kultuurikeskuses toimuval veeturismi seminaril Pusku turismitalus ja sadamas toimetav Indrek Loo.

Ta tõi näiteks Naissaare, mida külastab aastas üle 1000 aluse, ja kõrvutas seda kenasti korda tehtud Österby sadamaga, mida külastab aga väge vähe aluseid. “Sest neil pole seal midagi teha,” ütles Loo.

Ta lisas, et Naissaare populaarsus on tingitud Tallinna lähedusest, kuid Österby on Haapsalule, kus on kolm jahisadamat, veelgi lähemal.

Loo sõnul moodustub mereturism ühelt poolt sadamatest, teisalt aga pakutavad teenustest. Ta lisas, et tavaturisti jaoks peaks mereoleku aeg olema piisavalt lühike ja siis tahavad nad juba midagi uut kogeda või teha. “Üks tund on piir, pärast seda muutuvad inimesed närviliseks, hakkavad nihelema või jooma,” ütles Loo.

Indrek Loo nimetas probleemidest seda, et Haapsalu ümbruse sadamatest mõistlikul kaugusel olevad laiud on kaitse all ja neile inimesi ei lubata, Hobulaiul on eramaad ja võõraid seal eriti näha ei taheta.

Österbys laidude ja Hobulaiuga sarnaseid probleeme pole. “Ei pea ootama aurulaevu. Kui on tegevust, hakkavad alused ise tulema. Pange kas või šaslõkiputka püsti,” soovitas Loo.

Indrek Loo lisas, et asja toimima saamiseks on vajalik koostöö, kuid tema kogemused näitavad, et koostööga kipub Läänemaal kehvasti olema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majutaja
10 aastat tagasi

Siduvaks jõuks peaks olema ühing kes viib ellu liikmetele sobivaid turunduskavasid. Kahjuks ei saanud tulla tänast seminari kuulama kus esimene ettekanne pidi kava kohaselt tutvustama Läänemaa turundusplaani 10 minutiga. No ei võta tõsiselt

Nõus
10 aastat tagasi

Aga kes peaks olema koostööd kokkusiduvaks jõuks?