Korruptsioon ARKis tõstis hüppeliselt kuritegevust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Altkäemaksuga seotud kuritegudest oli rõhuv enamik seotud korruptsiooniga ARKi Läänemaa büroos. Foto: Katrin Pärnpuu
Altkäemaksuga seotud kuritegudest oli rõhuv enamik seotud korruptsiooniga ARKi Läänemaa büroos. Foto: Katrin Pärnpuu

Läänemaa kriminaalpolitsei mullust aastat iseloomustas löömiste suure hulga ja libakõnesid teinud Leedu kelmide kõrval ARKi korruptsioon.

Kuritegevuse statistika näitab lõppenud aastat kuritegevuses nukrana, sest mullu registreeriti Läänemaal ligi 130 kuritegu rohkem kui 2012. aastal. Kuritegevuse kasvu poolest on Läänemaa Põlvamaa järel Eestis teisel kohal.

Haapsalu kriminaaltalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul on kuritegevus 2012. ja 2011. aastaga võrreldes kasvanud, kuid näiteks nelja aasta taguse ajaga võrreldes kuritegevuse vähenemine siiski jätkub.

Mullu pandi Läänemaal toime 601 kuritegu, millest suurima hulga moodustasid küll varavastased kuriteod, kuid suurima kasvu tegid läbi kehalised väärkohtlemised (121) ja altkäemaksuga seotud kuriteod (85).

Viimastest on rõhuv enamik seotud korruptsiooniga ARKi Läänemaa büroos. Et statistikas arvestatakse eraldi iga altkäemaksu andmist, võtmist ja vahendamist, on episoodide arv selles kriminaalasjas suur, mõjutades ka kuritegevusstatistikat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õudus
10 aastat tagasi

kas turvaülem pani jälle kitse.

Kalaküla Ramaz
10 aastat tagasi

Mis nendest ark alkäemaksu vennikestest saanud on? J…d panid kõik üksteise peale kitse ja nüüd istuvad metsas akaasis:ÕÕÕ

Ärimehed Haapsalu moodi…

Tädi Kati
10 aastat tagasi

kõik pole atkaasis,polikarpov pidi sõitma soome vahet,eks talle leiti uus tööots,kuni jälle kõik tanki lükkab,ja ise tornis passib