Juhtkiri: Elu näitab kätte

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teema, mille tänases lehes tõstab üles turvafirma kohalik juht Tiit Moor, on päris tõsine. Kui varastatakse ja rikutakse kaupa, on see poepidaja kahju, aga ühel või teisel kombel maksab selle lõpuks kinni ikkagi ostja. Kahju on turvameestest, kes asja ees, teist taga oma tervist rikuvad, nii et mõni on pidanud koguni töökoormust vähendama. Kahju on lastest, kes sellisel kombel oma aega veedavad ja üksteiselt halbu kombeid õpivad.

Päris lõppu neile kogunemistele teha ei saa, kaubanduskeskustesse kogunevad noored teevad peavalu kõikjal maailmas. Uudistes on näidatud, et neid on koguni politseiaheliku abiga välja aetud. Noortel on vaja omasuguste seltsi, küsitav on ainult, kas just sel kombel nagu Haapsalu kaubanduskeskuses.

Moor loodab, et kui kaasata politsei ja linnavalitsuse ametnikud ning leida noortele mõni mõistlikum ajaveetmisviis, ei kogune nad enam nii hulgakesi kaubanduskeskusse. Võib–olla. Mõistlikud lahendused tasub ära proovida.

Linnaametnike, turvafirma ja politsei püüdluste kõrval võiks tulla abi ka neilt vabatahtlikelt, kes soovisid kaasa lüüa linnavolikogu haridus– ja kultuurikomisjonis. Koos komisjoni esimehe Heikki Soolaga, kel on suuri spordijuhi kogemusi, võiks komisjon noorte vaba aja veetmise endale tööplaani võtta ja värske pilguga otsida lahendusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ha-ha
10 aastat tagasi

to möh! see ka öige jutt.Ja kui palju veel selliseid inimesi! ja mis kohtade peal veel.

Ha-ha!
10 aastat tagasi

Heikki Soolaga!!!???Tule taevas appi! See mees peaks trellide taga olema. Aga tema sai veel volikogu liikmeks! Ehk vaataks kuidas!? Kahju et ei näe must-valgel tema valijate nimekirja! Aga linn ikka meil väike ja teavad nii paljudki ,kuidas ta liiter õlle eest A-sotsiaalidelt hääli ostis ja neid isiklikult valima sõidutas! HÄBI!

möh
10 aastat tagasi
Reply to  Ha-ha!

ja arvad et moor parem, või et turvafirma juht sobitab oma vaba aja nii et saab koos kurjamitega trennis käia või õhtu pimeduses juttu puhuda parklas,hahahaa,haapsalu elu,ja siis kurdavad et kurjamid kasvavad ülepea

lapsed
10 aastat tagasi

võiks jämedaga jõusaalis käia ja igasugu valgu pudru endale sisse ajama.