Läänlased olid Otepää rahvasprindil edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Võistluspäeva hommikul näitas kraadiklaas Otepääl 20 kraadi külma. Foto: erakogu
Võistluspäeva hommikul näitas kraadiklaas Otepääl 20 kraadi külma. Foto: erakogu
Võistluspäeva hommikul näitas kraadiklaas Otepääl 20 kraadi külma. Foto: erakogu

18. jaanuaril peeti mittetulundusühingu S.M.A. Racing korraldusel Otepää valla teedel Villa Müllerbeck Otepää rahvasprint, kus kaheksas masinaklassis startis kokku 67 võistlejat üle Eesti.

Otepääl oli hommikul 20 kraadi külma ja see pani masinad proovile. Läänemaa mehi oli kohal kuus. Nad võistlesid kaheksas klassis. 2WD–A klassis olid stardis 16 võistleja seas ka Virtsu Vabaaja Seltsi liikmed vennad Lauri ja Rico Rodi, kes saavutasid vastavalt 7. ja 9. koha. Vennad Rodid ütlesid pärast võistlust, et „ei saanud nina pidama ja läks nagu alati”.

4WD klassis oli stardis 18 autot, meie mees Kaido Saul nende seas, tulemuseks 17. koht. 2WD–S klassis oli heitluses poodiumi koha nimel läänlane Marko Kukuškin. Esimeses sõiduvoorus kompis ta rada ja sai kolmanda koha. Teises sõiduvoorus oli kindlalt esimene. Poodiumikohad tuli selgitada kolmandas sõiduvoorus. Ühes kurvis läks masin šikaanis (kiiruse aeglustamise mühk rajal) käest ja tuli tagurdada tagasi rajale, aga ikkagi tuli 3. koht ja üldkokkuvõtteks igati vääriline 2. koht oma klassis.

SU klassis, kus oli stardijoonel 8 masinat, tegi oma debüütsõidu Rauno Uustalu, kes oli varem võistelnud BMWga ja pidi seekord tunnistama konkurentide paremust. Uustalu omandas häid kogemusi „vene karu” taltsutamisel.

Peamine võidupretendent Rainer Meus sai oma 1. koha, aga ülejäänud kohad olid lahtised võistluse lõpuni. Esimeses voorus sõitis teise aja välja meie nooruke Egert Jakobi ja oli poodiumikoha konkurentsis lõpuni, kuid pidi leppima 4. kohaga. Esimeses voorus ei töötanud Kalle Kruusma auto ja see voor läks aia taha. Kõik jäi viimase kahe vooru otsustada, kui teises voorus hindas Kruusma ühe kurvi läbimisel kiirust natuke valesti ja oleks äärepealt üle katuse pannud.

Sellele vaatamata sai Kruusma ikkagi teise aja ja nii oli 3. voorus võimalik poodiumi 2. ja 3. kohale tulla neljal mehel: Egert Jakobil, Urmas Roosil, Meelis Värval ja Kalle Kruusmal. Külmaga hakkas tõrkuma ajavõtusüsteem ja nii kadus alguses ära Kruusma aeg, mis lükkas ta 5. kohale. Kui asjad paika said, siis viimase vooru paremuselt teise ajaga tõusis Kalle Kruusma Rainer Meusi järel 2. kohale. Kolmas oli Meelis Värva.

Otepääl oli Eesti Autospordi Liidu rahvasprindi karikasarja hooaja avavõistlus. Samuti kuulus 4 km pikkusel rajal sõidetud Villa Müllerbeck Otepää rahvasprint teise etapina Hepa Premia karikavõistluste arvestusse ja SU klassi karikasarja arvestusse ning oli avaetapiks Moskvich Liiga sprindikarika võistlussarjas.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments