Haapsalu põhikool oli edukas vene keele võistlusel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu põhikooli õpilased põhikooli õpilased Viktoria Joonasing ja Viktor Romanov.
Haapsalu põhikooli õpilased põhikooli õpilased Viktoria Joonasing ja Viktor Romanov.
Haapsalu põhikooli õpilased põhikooli õpilased Viktoria Joonasing ja Viktor Romanov. Foto: erakogu

Haapsalu põhikooli õpilased Viktoria Joonasing ja Viktor Romanov olid edukad vene keele võistlusel, saavutades oma võistkonnas esimese ja teise koha.

Esimese koha saavutas võistkond „Valged“, kuhu kuulus Haapsalu põhikooli 7b klassi õpilane Viktoria Joonasing ja teise koha võistkond „Oranžid“, kuhu kuulus 7c klassi õpilane Viktor Romanov, kes oli ka selle võistkonna kapten.

Toimus ka kaptenite konkurss. Kui saime tulemused teada, tõdes Viktor nördimusega: miks mul küll ei tulnud ühe küsimuse vastus kohe meelde, ma ju teadsin, kaotades sellega ühe punkti, mis lahutas hiljem esimesest kohast. Viktoria ja Viktor olid üliõnnelikud mitte ainult võidu üle, vaid ka selle üle, millise panuse nad võistkonna töös andsid. Neile meeldis, et said osaleda ka need õpilased, kes on kakskeelsest perekonnast.

Sel aastal oli võistluse teemaks „Sport, sport, sport!“, sest Sotšis toimuvad ju taliolümpiamängud. Üritus toimus Tallinnas Audentese erakoolis. Võistlustest võttis osa 70 õpilast 35 koolist Eestimaa eri paikadest Tallinnast Kohtla-Järveni, Saaremaalt ja Hiiumaalt. Õpilasi oli tulnud tervitama tuntud jalgpallur Vladimir Voskoboinikov, kes kõneles nii eesti kui ka vene keeles, näidates sellega, kui tähtis on osata keeli.

Osalejatest moodustati 11 võistkonda. Ühte või teise võistkonda sattumise otsustas loos. Võistkonnad said oma nimed värvide järgi. Võistluse viisid läbi Larissa Panova Kiili gümnaasiumist ja Jelena Panfilova Audentese erakoolist. Start anti täpselt kell kaksteist. Õpilaste ette ilmusid punastes T-särkides õpetajad Larissa ja Jelena, viled suus.

Vilesignaal andis märku alustada ülesannet ja lõpetada. Esimene ülesanne oli moodustada omadussõnadest võistkonna tutvustus, seejärel tuli leida sporditeemalistele fraasidele õige lõpp, kokku panna pusle sportlane – spordiala – vahend, lõpetada kõnekäänud, luuleread. Oli ka sporditeemaline viktoriin. Kõik käis aja peale nagu spordivõistlustel. Võistlus oli hoogne ja tempokas.

Kaotajaid sel võistlusel ei olnud. Kõik õpilased said diplomid, kingitusi sponsoritelt ja viis edukamat võistkonda veel pääsmed jäähalli, spordiklubisse, Tallinna teletorni, spaasse ja kinkekaarte. Loomulikult olid lapsed rahul auhindadega ja neile meeldis, et kõik said midagi. Pärast võistlust pakuti kringlit ja puuvilju. Toimus ekskursioon koolis. Esinesid Audentese erakooli maadlusega tegelevad poisid.

Keeleõpetajana rõhutan, kui oluline on võõrkeelte õppimine koolis ja loodan, et sellised üritused, võistlused ja konkursid ei kaota oma tähtsust, kaasates rohkem huvilisi ja osalejaid ka Läänemaa teistest koolidest. Kutsun kõiki maakonna vene keele õpetajaid aktiivselt osalema ürituste korraldamisel ja õpilastega osalema. Ehk suudame ühisel jõul viia läbi ürituse maakonnas, mis muutuks iga aastaseks traditsiooniliseks ürituseks, kuhu õpilased tahaksid tulla. Pöördun ka kõikide ettevõtete, klubide poole palvega sponsoreerida laste üritusi.

Marianne Samm,
Haapsalu põhikooli vene keele õpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments