Lääne-Nigula valda hakkab juhtima Mikk Lõhmus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula esimene vallavanem Mikk Lõhmus. Foto: Katrin Pärnpuu

Lääne-Nigula volikogu valis ühendvalla esimeseks vallavanemaks Mikk Lõhmuse.

Lõhmuse poolt hääletas 14 volinikku, teist üles seatud kandidaati Guido Ulejevit (alumisel pildil) pooldas 3 volinikku.

Lääne-Nigula vallavanema konkursile laekus üheksa avaldust, kellest vestlusvooru kutsuti viis. Komisjon esitas volikogule kaks kandidaati – Lääne-Nigula volikogu liikme ja Tallinnas turvafirmas töötav Guido Ulejevi ning Saue abivallavanema ametis töötava Mikk Lõhmuse.

“Nüüd on olukord, kus ametis on neli vallavanemat korraga,” kommenteeris Oru vallavanem Arno Kelnik enne kui kolm senist vallavanemat uuele vallavanemale oma ametiraha kaela riputasid.

Pikemalt saab Lääne-Nigula uuest vallavanemast ja tema nägemusest ühendvalla juhtimisel lugeda laupäevasest Lääne Elu paberlehest.

Guido Ulejev

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kurb
10 aastat tagasi

Mina sauevallakana olen ka ääretult kurb, et minu poolt palju kiidetud ja seetõttu nii mõnegi hääle saanud asjalik inimene nüüd selga näitab 🙁 Inimlikult ma ju mõistan, aga … ma olin nii rõõmus, et valimised eesotsas muutusi ei toonud. Mul on selline tunne olnud, et suuresti tänu temale ongi meie vallas asjad nii hästi nagu nad on. Avatud suhtlemine vallarahvaga ja tõepoolest nende ettepanekutega arvestamine sealhulgas. Nii et te seal Lääne-Nigulas tõstke parem pokaal tema terviseks (mitte ärge intrigeerige ja urgitsege), sest olete saanud omale ühe väga väärt juhi. Mina aga jään lootma, et kui ka Lääne-Nigula on korda tehtud,… Loe rohkem »

Jaak vackermann
10 aastat tagasi

Ega ole just igapäevane, et mees kellest on artikkel, lahkesti ise kommentaaridele siin vastab. Kuigi pean seda ise loomulikumast loomulikumaks, on sellise avatuse ja avali valitsemiseni mõnel pool üsna palju samme astuda.
Lääne-Nigula vallal ja Nissi valla naabril, Läänemaal, näikse olevat hästi vedanud 🙂
Edu ja indu värskele ühendvalla vallavanemale!

Andres
10 aastat tagasi

mida peaksid arvama asjast need inimesed, kes tänu veenvale jutule oma hääle hr. Lõhmusele Saue vallas andsid äsjastel kohalikel valimistel? Et täna olen siin see mees, kes teab, kuidas asju parimat rada pidi ajama peaks, aga homme?

Eha
10 aastat tagasi

No see uudis on mulle isiklikult küll väga kurvastav! Kellega siis nüüd edaspidi Saue Vallavalitsuses asju ajada…..kurb, kurb! Aga värskele vallavanemale muidugi jõudu ja edu!

Ahto
10 aastat tagasi

Minu lugupidamine ja toetus ,hr vallavanem ! Muidugi pole mingit eraldi suhtlemise osakonda vaja . Pole ka iga väikese valdkonna või piirkonna jaoks eraldi abivallavanemat vaja. Selliste mõtetega võib asjast isegi asja saada. Mõistagi lajatatakse Teile volikogus liitumislepinguga ,aga siiski edu !

Ahto
10 aastat tagasi

Uus vallavanem tundub olevat parteitu . Küll tahaks aga küsida temalt ,kui eksperdilt. Valdade liitumise põhjenduseks oli juhtimiskulude kokkuhoid . Kuidas kavatsete kokkuhoidu korraldada. Kas endistest vallavanematest saavad abivallavanemad ,veidi kõrgema palgaga ,kui neil enne oli ? Kedagi ei koondata ,seda on ametnikele lubatud .Lubatud on ka uusi spetsialiste (lastekaitse ,ehitus jm) tööle võtta ja luua uus avalikusega suhtlemise osakond . Kuidas ja mille arvelt hakkate kokku hoidma ?

Mikk
10 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Tere Ahto,
Ühtegi abivallavanemat pole plaanis ametisse võtta.
Avalikkusega suhtlemiseks pole ka eraldi osakonda vaja.
Ehitus- ja planeerimisala haridusega spetsialisti vajame küll, tublid sotsiaalala ametnikud on vallas olemas.
Struktuur on kavas esitada jaanuarikuu volikokku, enne on kavas kõikide ametnikega vestelda ja ka nende arvamus ära kuulata.

Mart
10 aastat tagasi

Mis erakonnast? Kas saadeti jälle mõni Karilaiu-sugune siia?

Mikk
10 aastat tagasi
Reply to  Mart

Ma ei kuulu ühtegi erakonda.

Laagrikas
10 aastat tagasi

Mikk on väga tubli mees, edu temale uues töös! Miku tööalast väärtust näitab kasvõi asjaolu, et eelmine volikogu koalitsioon valis ta vaatamata opositsiooni kuulumisele abivallavanemaks.

kõks
10 aastat tagasi

väga meeldiv inimene ja tubli asjades mis on teinud saue valla heaks tean teda isiklikult.

Mikk
10 aastat tagasi

Mikspärast ei võiks tulla Saue vallast Läänemaale? Läänemaalt Tallinna minek on siiani paljudel loogiline olnud…