Koolipoiss korraldab raudtee taastamiseks koosoleku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu põhikooli 9. klassi õpilane Kaarel Virroja korraldab homme Haapsalu raudteejaamas kõnekoosoleku Haapsalu raudtee taastamiseks.

„Koguneme raudteejaama perroonile, arutame, mida saame raudtee taastamiseks ette võtta,” selgitas 15aastane Virroja oma plaani.

Mõtte sai ta suvel, kui käis Tallinnas uute rongide tutvustusel. Istus uues rongis majandusministri Juhan Partsi vastu ja küsis ministrilt, miks pole Haapsalu raudteed ja millal raudtee tuleb.

Minister vastas, et paari aasta jooksul võidakse midagi ette võtta, aga see ei kõlanud Virroja meelest kuigi usutavalt. Ministri kaaskond heitis Virrojale ette, et läänlased on ise passiivsed ja et nad ei hakka nagunii rongiga sõitma.

„Nüüd tahamegi näidata, et ei ole passiivsed ja et tahame raudteed,” ütles Virroja.

Ta on Facebooki kaudu kutsustud kõiki osalema. Kindla lubaduse tulla on andnud poolsada inimest.

„Peab ju midagi ette võtma,” ütles Virroja. „Vanust on ka juba piisavalt.”

Raudteejaamas sündivat saab otsepildis jälgida pildiraadio.com kaudu.

Kogunemine on kavandatud laupäeval, 30. novembril kell 11.30–12.30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Telekalaste
10 aastat tagasi

….eluhoiak- tahan rongi ja suva,kes maksab. Mulle ei tule isegi peale viiendat õlut mõttesse,et nüüd lähen poodi ja keegi peab mulle järgmised 5 ostma. Tehke aktsiaselts ja sõitke kasvõi allveelaevaga…..

keegi
10 aastat tagasi
Reply to  Telekalaste

mina tahaksin, et peale 2 õlut ma sinusugusega ühte lauada ei satuks.. kui ei jaga matsu lahti, ära tule kommentaariumi solkima.

Rene Henri Rand - Ülekande produtsent
10 aastat tagasi

Olen kommentaariga, mille kirjutas Haapsalust täitsa nõus.

Haapsalust
10 aastat tagasi

Maksabki ja peabki maksma. Sa mõtlesid, et ostame uued rongid ja laseme hinnad alla?? Naljatilk! Vaata, millised investeeringud on tehtud mugavusse, kiirusse ja kvaliteeti. Vaatamata hinnatõusule on rongisõit ikkagi odavam teistest transpordiliikidest.

Läänlased tahavad rongi tagasi! Olen tulija!

suurushullustus
10 aastat tagasi

emme tahan kommi, vaata mis maksab uue el. rongi pilet alates 01.jaan, http://www.tarbija24.ee/617146/elektriraudtee-tostab-detsembrist-hindu