Vikipeedia fotovõistluse Läänemaa eriauhinna sai Rita Helisma raekoja pildi eest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Rita Helisma
Foto: Rita Helisma

Fotovõistluse “Kultuurimälestised Vikipeediasse” Läänemaa eriauhinna sai Rita Helisma Haapsalu raekoda kujutava foto eest.

Rita Helisma ütles, et võistlusel osalemise eesmärk oli täiendada Vikipeedia pildipanka, võidumõtteid tal ei olnud. Pilte esitas Helisma peale raekoja pildi veelgi.

Helisma osales Vikipeedia fotovõistlusel esimest korda. Ta ütles, et õppis osalemisega seda, et pildistada tasub igal pool, kuhu jalg vaid astub ja mida silm märkab.

“Selle äratundmiseni jõudsin ma tegelikult alles arhitektuurimuuseumis toolil istudes,” lisas Helisma. Võistluse “Kultuurimälestised Vikipeediasse” võitjaid autasustati 16. novembril arhitektuurimuuseumis.

“Kultuurimälestised Vikipeediasse” on 2010. aastast toimuva kultuurimälestiste pildistamise võistluse “Wiki Loves Monuments” Eesti konkurss. “Wiki Loves Monuments” sai alguse 2010. aastal Hollandis, 2011. aastal oli võistlus juba üleeuroopaline ja 2012. aastal ülemaailmne. Eesti võistlus “Kultuurimälestised Vikipeediasse” toimub 2011. aastast.

Võistlusel osalemiseks tuli pildistada Eesti kultuurimälestiste riiklikku registrisse kantud objekte ning laadida pildid septembrikuu jooksul Vikipeedia projektide ühisesse pildipanka.

Vikipeedias on Läänemaa kultuurimälestised esindatud 546 nimetusega, pildiga oli seal augustis, enne konkursi väljakuulutamist vaid 81 ehk 14,8 protsenti mälestisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments