Riho Sommerman tuli noorkoka võistlusel teiseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tallinna toidumessil peetud noorkoka võistlusel tuli Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilane, haapsallane Riho Sommerman (pildil) teiseks, teatas portaal kutseharidus.ee.

Kaheksa võistleja seas oli kolmapäeval Tallinnas peetud võistlusel parim Pärnu kutsehariduskeskuse õpilane Margo Paluoja.

Pingelises finaalis pidid võistlejad kolme ja poole tunniga valmistama pearoa veise välisfileest ja toorsuitsupeekonist ning desserdi kitsepiima toorjuustust.

“Roogade väljapanekud olid kõigil võistlejatel suurepärased, kuid žürii pidas Margo Paluoja roogade maitset parimaks,” ütles Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. Ta lisas, et Eesti noorkokkade tase on kõrge ja see on leidnud tunnustust ka välismaal.

Võistlus „Noorkokk“ toimub alates 2005. aastast ning võistlustest saavad osa võtta Eesti ametikoolide kokanduseriala õpilased.

Neljapäeval asuvad toidumessil võistlustulle noored teenindajad, nende hulgas Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased Kärt Jaaniste, Krislin Kozik ja Tiina Kallaste. Parim noor teenindaja selgub reedel.

Aasta kelneri tiitlile võistlevad HKHK vilistlased Kersti Künnapas, Merilyn Kallaste ja Liisi Pitka.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments