Rahvamajad ootavad ööpäevaks külalisi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neli Läänemaa rahva- ja kultuurimaja on ühinenud kümnete teiste Eesti kultuurimajadega, et näidata end ja kutsuda inimesi külla 24 tunniks järjest.

Ööl vastu laupäeva algaval üle-eestilisel ettevõtmisel “24 tundi Eestimaa rahvamajas” saab osaleda õpitubades, kuulata kontserte, vaadata filme ja teha palju muud põnevat.

Haapsalu kultuurikeskuse programm algab reede keskööl Tiit Maiveli valgusinstallatsiooniga. “Kui vihm ei sega, saab maja põnevalt valgustatud,” ütles kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Keskööl avatakse kultuurikeskuse aatriumis Marget Tafeli aiakeraamika näitus, mis Murumäe sõnu jääb sinna loodetavasti terveks talveks.

Laupäeva hommikul täitub kultuurikeskus villateemaliste õpitubade, näituste ja laadaga. Keskpäeval näitab lasteteater Trumm etendust “Nii ja naa”.

Noortele on kell 15 Randlase saalis Rainer Meinarti trummimängu töötuba, kell 22 algab lugemissaalis noorte omaloomingu öö.

Kell 17 kohtub lugejaiga kirjanik Mihkel Mutt, kell 18 annab teatrisaalis tasuta kontserdi pianist Mihkel Poll. Kell 20 on kavas film “Mängurid” mullusest pimedate ööde filmifestivali programmist. “Meeleolukas komöödia,” iseloomustas Murumägi.

Pürksi rahvamajas on õhtu Komöödiateatri päralt. Kõmsi rahvamajas algab kell 20 peoõhtu. Vormsi rahvamaja on nädalavahetusel mööblile maalijate kursuse päralt, laupäeva õhtul on kõik oodatud kinoõhtule “Vormsi saar piltidel”.

Laupäeval süüdatakse päikesetõusu ajal kõikides maakondades rahvamajade tuled, iga maakonna tuli jõuab kella 19ks Pärnumaale Torisse.

Kultuuripärandi aastasse kuuluvas ettevõtmises osaleb enam kui 150 rahvamaja, seda veab Eesti rahvamajade ühing.

Kõikide rahvamajade kava näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments