Aidi Vallik: Koolis tuleks rääkida narkokaubandusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsallane, kirjanik Aidi Vallik kirjutab Õpetajate Lehes, et peame midagi tegema, et järgmisel aastal ei peetaks taas narkomuuladena kinni klassitäit noori.

Kui uskuda välisministeeriumi konsulaarbüroo direktori sõnu, on sel aastal maailma eri riikides narkokuritegude eest vahistatud 21 noort eestlast, kirjutab Vallik.

“Kui nii igal aastal, siis me lihtsalt peame mõtlema, kas narkokaubandus ei peaks mitte olema keskkoolides klassijuhataja-, terviseõpetuse või ühiskonnaõpetuse tundide üks teemasid. Kas ei vääriks see probleem tõesti laiemat tegelemist? Sotsiaal-, välis- või haridusministeeriumi organiseeritavaid kampaaniaid koolides, üritusesarju, õppematerjale?”

Sest noored on oma nooruse ebaküpsuses küpse pahatahtlikkuse ees kaitsetud. Neid valmistatakse koolis ette paljudeks elus ettetulevateks asjadeks, aga mitte enda hoidmiseks suure, julma, ülimalt organiseeritud ja väga raskete tagajärgedega narkokaubanduse eest.

“Narkootikumidest räägitakse koolis palju, aga narkokaubanduse ohud on võib-olla jäänud kahe silma vahele. Meid on siin liiga vähe, et leppida nende noorte kaotamisega. Me peame midagi tegema, et järgmisel aastal ei peetaks taas narkomuuladena kinni klassitäit noori, vaevu iseseisvasse ellu astunud inimesi,” kirjutab Vallik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments