Haapsalu kolledži esindajad tutvustasid Terevisioonis disainieriala

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna hommikul tutvustasid TLÜ Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala esindajad Terevisioonis oma eriala.

Õppekava juht Arvo Pärenson tõi Haapsalu kolledži eripärana välja, et siinse kooli eesmärk on tuua vanad, aja hämarusse jäänud käsitöötehnoloogiad tänapäevasesse disaini. “Disain on tulnud ikkagi meie juurtest,” ütles Pärenson.

Haapsalu kolledži plussina tõi õppekava juht välja väga head töökojad ja laborid, kus tudeng saab oma ideed kohe realiseerida.

Vilistlane Margarita Erit ütles, et tuli Haapsallu disainieriala õppima oma loovuse arendamiseks. “Haapsalus on hästi mitmekülgne õppevõimalus – teooria ja praktika on käsikäes,” ütles ta. “Oma idee saab füüsiliselt kohe teostada.”

Eriti lõputöö oli lauamäng “Memoriin” nägemispuudega lastele.

Haapsalu kolledži 3. kursuse tudeng Sirje Pinsol kiitis kooli suuri, võimalusterohkeid, uue tehnikaga töökodasid, mida tudengid saavad kasutada alati, kui soovivad.

Lõiku Haapsalu kolledžist Terevisioonis saab vaadata siin.

26. septembril Tallinnas algaval Disainiööl saab esimest korda tutvuda Eesti disainieriala õpetavate koolide väljapanekuga näitusel “Disainiharidus Eestis”.

Eesti kunstiakadeemia, Mainori, Tartu kunstikooli ja Haapsalu kolledži väljapanekuid saab Disainielevaatoris Rotermanni 4 vaadata 26. septembrist 6. oktoobrini.

Lähemalt saab Disainiööst lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments