Külalisõpetajad toovad koolitundidesse värsket hingamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval oli Läänemaa ühisgümnaasiumi 11h klassi õpilaste kunstitund tavapärasest erinev. Nimelt viis kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla oma õpilased “Tagasi kooli” algatuse raames Haapsalus suvekodu omava kunstniku Erki Meistri juurde.

Et koolis peeti ahitektuurinädalat, oli ka tunni teemaks arhitektuur ja selle erinevad vormingud. Suur-Lossi tänaval paiknev kunstikoda on ainulaadne ja eriline majas asetseva mantelkorstna tõttu. Kuigi korsten ei ole juba ammu kasutuses oma algupärasel viisil, on ta jätkuvalt vaatamist ja uurimist väärt. Keegi õpilastest ei olnud varem mantekorstnat näinud, veel vähem selle sees käinud.

„Kui üks klass sai väga informatiivse ja huvitava ringkäigu arhitektuurilistest ilmingutest Haapsalus linnaarengu ja muinsuskaitse peaspetsialisti Tõnis Padu eestvedamisel, siis teise klassi õpilased said oma käega katsuda ning näha-kuulda mantelkorstnate ajaloost,“ rääkis Randmann-Mihkla. Mõte viia noored kunstiga tegeleva inimese koju tekkis umbes kuu aega tagasi ja olles kuulnud “Tagasi Kooli” võimalusest, haaras õpetaja sellest kohe kinni.

„Tiiu tegi mulle ettepaneku tutvustada oma maja kunstist huvituvatele noortele. Võtsin pakkumise hea meelega vastu, sest see andis mulle võimaluse rääkida noortele ka kunstnikuks ja loomeinimeseks olemisest laiemalt,“ ütles esimest korda koolitundi läbiviinud Erki Meister. „Noored on tore auditoorium, nad on tõesti asjast huvitatud ja vahetu kontakt on mõlemale poolele väärtuslik kogemus,“ lisas ta.

„Soovitan kõikidel õpetajatel külalisõpetaja kutsumist kaaluda! See annab väga hea võimaluse muuta teooriatunnid praktilisteks ja lubavad teemat käsitleda erinevate nurkade alt,“ võttis Randmann-Mihkla kooliruumidest väljaspool veetud tunnid kokku ja lisas, et plaanib kindlasti ka edaspidi külalisõpetajaid kasutada. „Nii on lastel huvitavam ja ka õpetaja töö muutub vaheldusrikkamaks.“

Oli näha, et ka noored olid alternatiivsest koolitunnist vaimustunud, nende silmad särasid.

Gaili Eding,
“Tagasi kooli” vabatahtlik


Fotod: erakogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments