Lääne Elu paberleht 16. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tammejuure perenaise Anita Kuusemaa sõnul pole kanepiõli imetoode, aga inimestele ökoõli meeldib. Foto: Arvo Tarmula
Tammejuure perenaise Anita Kuusemaa sõnul pole kanepiõli imetoode, aga inimestele ökoõli meeldib. Foto: Arvo Tarmula

Tammejuure talu kanepiõli valiti Eesti parimaks mahetooteks

Suure–Lähtrus asuva Tammejuure talu kanepiõli tunnistati nädalavahetusel 27 toiduaine seast Eesti 2013. aasta parimaks mahetooteks. Kanepikasvatus kogub küll Eestis populaarsust, kanepit kasvatatakse kokku 300 hektaril, aga Tammejuure talu on ainus, kus kasvatatakse mahekanepit, seda on 10 hektaril.

Virtsulased katsid jooksuraja kummimattidega

Pühapäeval kogunes Virtsu staadioni uue 100meetrise jooksuraja talgutele 25 vabatahtlikku, kes katsid raja kummimattidega.

Lõppes Haapsalu leinatoa laiendamine

Mai keskel alanud Haapsalu leinatoa laiendamine on lõppenud ja läinud laupäevast on leinatuba jälle kasutusel. Ligi 98 000 eurot maksma läinud laienduse käigus rekonstrueeris Ehto OÜ leinamaja hoone ja ehitas juurde 65 m² suuruse leinatalituse ruumi.

Sügis tuleb seenenäituse ja retkedega

Möödunud aasta suurest huvist kannustatuna korraldab Läänemaa muuseum koos kutsehariduskeskusega taas seenenäituse, millele lisanduvad ka seeneretked, õpituba ja mükoloogi loeng.

Läänemaa omavalitsuste võimekus on veelgi langenud

Iga aasta oktoobris avaldatav kohalike omavalitsuste võimekuse edetabel on läänlaste jaoks nukravõitu ka tänavu — aastaga on kehvemale kohale langenud kõik omavalitsused peale Ridala, Martna ja Risti.

Lugu saab lugeda siit.

Retk Osmussaarele

Tartu nägemisvaegurite arenduskeskuse tosin liiget ja sõpra seadsid end sel suvel oma 26. õppematkale. Viimased kaheksa aastat on nad rännanud Eesti väikesaartel, seekord oli Osmussaare kord.

Meremuuseum Läänemaal kogumisreisil

Meremuuseumi Lääne–Eesti sadamate projekti kogumisretk tõi teadlased 5. septembril Läänemaale, kus külastati kuut sadamat ja üht randumiskohta ning intervjueeriti 5 inimest. Kogumisretke päeva mahtusid Rohuküla sadam, Sviby sadam Vormsis, Haapsalu sadamad (sh Haapsalu piirivalve kordon) ja üks randumiskoht rannarootsi muuseumi juures. Projekti eesmärk on kindlaks teha ja analüüsida Lääne–Eesti sadamates viimase 30 aasta jooksul aset leidnud muutusi.

Kert Pääbo võitis motokrossi Eesti meistritiitli

Meistriks krooniti klassis MX 2 juunior kihutav Kert Pääbo. Noormehe sõnul oli tal tänavuse hooaja eesmärk just tiitel ning see sai ka täidetud. Siiski pidi krossimees viimasel etapil taluma pisut närvikõdi.

Läänlased Tartu rattamaratonil

Parimad läänlased Tartu rattamaratonil lõpetasid teises sajas. 89 km Tartu rattamaratoni põhidistantsi lõpetas 3112 võistlejat. Läänemaa parimad olid Üllar Petrovitsh ja Andrus Tammistu aegadega 2:50.46 ning 2:52.37, mis andsid üldjärjestuses vastavalt 112. ja 136. koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karin Kuusemaa
10 aastat tagasi

Muide kanepi kohta käivas uudises peaks olema 2012 asemel 2013 🙂

Kaie
10 aastat tagasi
Reply to  Karin Kuusemaa

Vabandust. Parandatud:)