Silmapaistva noore eestlase tunnustustseremoonial saavad osaleda kõik soovijad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Silmapaistva noore eestlase aunimetusele kandideerib ka Nikolai Novosjolov. Foto: Facebook
Silmapaistva noore eestlase aunimetusele kandideerib ka Nikolai Novosjolov. Foto: Facebook

Eesti Ettevõtlike Noorte Koja JCI Estonia 15. konkursi “Silmapaistev noor eestlane” kolm laureaati selguvad laupäeval, 14. septembril Haapsalu kultuurikeskuses. Rahvusringhäälingus üle kantavast tunnustustseremooniast ja kontserdist saavad osa võtta kõik soovijad.

Kontsert-tseremoonia programmi laupäeval kell 19 Haapsalu kultuurikeskuse teatrisaalis on kaasatud ligi 60 vabatahtlikku muusikut, artisti ja korraldajat. Õhtut juhivad Adeele Tähemaa ja kümneaastane Robert Johannes Schwarz.

Esinevad kitarrist Jüri Vaino, viiuldaja Maarja Nuut, klarnetist Marten Altrov, spetsiaalselt kokku tulnud TOYP 2013 koor, solist Mona-Lene Maanurm. Omanäolise numbri esitab Tallinna Rahumäe põhikooli loovusring, kuhu kuuluvad 7–11aastased lapsed. Tsirkusestuudio Folie esitleb Baltimaade parimaid Hiina masti artiste: Kaupo Pilder ja Priit Peetris.

Sündmusest teeb ülekande ERR Online.

Tasuta kontserdil osaleda soovijad peaksid end registreerima aadressil jci@jci.ee.

Juunis lõppenud silmapaistva noore eestlase konkursile saadeti eri kanalite kaudu ligi 40 ettepanekut. Tööd tehti 15 ankeediga, avalikkuse ette tuuakse 13 nominenti. Kandideerimise eeldusteks olid märkimisväärsed saavutused oma tegevusvaldkonnas, mis on kasu toonud ühiskonnale ja olnud eeskujuks teistele noortele.

“Silmapaistva noore eestlase” auhinda Eestis on 15 aasta jooksul välja antud kümnes kategoorias: äri, poliitika, akadeemilise tegevuse, kultuuri, eetika, meditsiini, religiooni, sotsiaalse ja ühiskondliku tegevuse ning isikliku täiustamise kategoorias.

Tänavused nominendid on Andrus Kõresaar, Carri Ginter, Dan Bogdanov, Epp Petrone, Helen Lepalaan, Kerli Kõiv, Kriss Soonik, Kristjan Randalu, Kristo Käärmann, Martin Koppel, Nikolai Novosjolov, Taavet Hinrikus ja Tanel Toom.

2013. aasta nominente hindab ja neli laureaati valib välja žürii koosseisus Evelin Ilves, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Kaspar Loog, Raul Rebane, Riine Pajusaar, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits ja Tõnis Kõiv.

Ülemaailmse organisatsiooni (JCI) projekt The Outstanding Young Person (TOYP) rahvusvaheline auhind on silmapaistvale noorele inimesele vanuses 18–40 eluaastat. Igal aastal tunnustab JCI üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest, kes on saavutanud märkimisväärset edu nii oma tegevusvaldkonnas, ühiskondlikus elus kui ka isiklikus arengus. JCI Estonia liitus programmiga 1999. aastal. Eestlastest on pälvinud maailma silmapaistva noore inimese tiitli 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal IT-­guru Tarvi Martens.

JCI Estonia ehk Eesti ettevõtlike noorte koda on kuni 40-aastaseid aktiivseid noori ühendav vabaühendus, mille eesmärgiks on toetada ettevõtlikkuse ja iniatsiivikuse kui edu aluste arengut Eesti majandus- ja kultuuriruumis. Selle saavutamiseks korraldab koda muuhulgas igal sügisel eriteemalise aastakonverentsi. Tänavuse konverentsi teema on tervisejuhtimine.

Reedel algava tasulise konverentsi programmi näeb siin.

Silmapaistva noore eestlase aunimetusele kandideerivad:

NIKOLAI NOVOSJOLOV
Sportlane – vehkleja
Kategooria: Isiklik täiustumine
Esitleja: JCI Haapsalu

Nikolai Novosjolov on Eesti vehkleja, kahekordne maailmameister epeevehklemises, kes alustas vehklemist Haapsalus vehklemisklubis En Garde. Tema suurimaks unistuseks on tulla olümpiavõitjaks.
Nikolaid iseloomustatakse kui andekat ja tohutu töötahtega sportlast. Oma loomult on ta tagasihoidlik ja eelistab sõnadele tegusid.
Novosjolov on mitmekordne Eesti meister epeevehklemises, 2010. aastal ja just sel suvel võitis ta vehklemise maailmameistrivõistlustel epees kuldmedali.

Sportlaskarjäärile lisaks jagab Nikolai teadmisi ja kogemusi noortega, tehes treeneritööd. Ta on külastanud koole ja lasteaedu tutvustades lastele vehklemissporti. Nikolai peab oluliseks tervislikke eluviise, hoida ennast vormis nii füüsiliselt kui vaimselt ning propageerib seda ka noorte hulgas.

2001 Maailmameistrivõistlused: hõbemedal võistkondlikus epees
2003, 2004 ja 2006 valitud Läänemaa aasta sportlaseks
2003, 2006, 2007, 2009 ja 2010 Eesti meistrivõistlused:
Eesti meister epeevehklemises
2006 ja 2008 Euroopa meistrivõistlused VII koht
2007, 2009 ja 2010 Euroopa meistrivõistlused IX koht
2010 Maailmameistrivõistlused:
Kuldmedal – individuaalne maailmameister epees
2010 Maailmameistrivõistlused: parima vehkleja
2011 Maailmameistrivõistlused: individuaalses epees V koht.
2010 Eesti aasta meessportlane, Valgetähe III klassi teenetemärk
2011 Valgetähe III klassi teenetemärk
2012 hõbemedal individuaalses epees
2012 esimese Eesti vehklejana jooksva maailma edetabeli liider
2013 Maailmameistrivõistlused
Kuldmedal – individuaalne maailmameister epees

MARTIN KOPPEL
Fortumo kaasaasutaja, Chief Revenue Officer
Kategooria: Äri
Esitleja: JCI Tartu

Martin Koppel on rahvusvaheliselt väga kiiresti areneva mobiilimaksete ettevõtte Fortumo kaasasutaja ning vastutab täna ettevõtte igapäevatöö eest. Esimestele välisturgudele laienes Fortumo, mil Martin õppis Tartu ülikoolis majandusteaduskonna magistrantuuris ning aktiivne laienemine on kestnud tänase päevani.

Aastal 2011 pälvis ettevõte Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) väljaantava Ettevõtluse Auhind 2011 peavõitja ja aasta eksportööri tiitli ning olnud viimastel aastatel omas kategoorias Tartu parim ettevõte. Fortumo klientideks on paljud maailma juhtivad mängutootjad, sotsiaalvõrgustike haldajad ja telefonitootjad nagu Rovio (Angry Birds), Facebook, Electronic Arts, Gameloft, ZTE jpt.

Martin esineb tihti erinevatel erialaüritustel nii kodus kui välismaal. Oma kogemusi ning teadmisi jagab eelkõige TÜ majandusteaduskonnas.

2009 Best Nordic Mobile Startup võitja
2009 Mobile Monday Peer Awards finalist
2011 Ettevõtluse Auhind peavõitja
2011 ja 2012 auhind Tartu Aasta ettevõte

TAAVET HINRIKUS
TransferWise asutaja
Kategooria: Äri
Esitleja: JCI Business Tallinn

Taavet Hinrikus on karjääri jooksul panustanud mitmete erinevate infotehnoloogia ettevõtete arendamisesse. Tema tegevus on mõjutanud miljoneid inimesi, ta on oma tegevusega maailmas silma paistnud ning loonud teenuseid ja tooteid, mis aitavad majanduskeskkonda arendada.

Hinrikus on väga hea suhtleja – just tema saadeti Skype’i esindajana 2004. aastal Räniorgu esimesele kohtumisele eBay bossi Meg Whitmaniga, mis päädis Skype’i ostmisega eBay poolt. Täna kasutab Skype’i üle 500 miljoni inimese. Sama tormilist edulugu tahab ta korrata ka välismaal elavale ja töötavale inimesele suunatud soodsa rahavahetusteenusega Transferwise.

“Taavet on tõeline Uue Aja Eestlane, kosmpoliit, kes tormab, lendab, jookseb, kihutab ja teeb – selle pärast, et talle meeldib, mitte selle pärast, et peab.” ütleb sõber Sten Tamkivi.

KRISTO KÄÄRMANN
Cloud Computing – TransferWise kaasasutaja
Kategooria: Äri
Esitleja: JCI GO koda

Kristo on tunnetanud maailma rahanduse toimimist seestpoolt. Töötades ettevõttes PwC ja Deloitte, aitas ta pankadel tuua oma protsesse ja süsteeme 21. sajandisse. Tema idee luua TransferWise tuli lihtsast tähelepanekust, et pangad võtavad rahvusvahelistelt raha ülekannetelt tohutuid tasusid. Koos Taavi Hinrikusega leidsid nad sellele probleemile teise lahenduse.

Start-up on kogunud kuulsust nii Eestis kui välismaal. Kevadel 2013 valiti see parimaks e-teenust pakkuvaks ettevõtteks Eestis ning saadi parima start-up’i tiitel Euroopas. Paljud on võrrelnud Transferwise’i ka Eesti uue Skype’na.

Kristo Käärmann on „Noore Õpilase Stipendiumi“ eestvedaja. Kristole meeldivad kiired arengud, mis tahes valdkonnas. Ta arendab ennast saades kogemusi ning läbi ühiskonna teenimise jagab saadud kogemusi ja tulu selliselt, et ka teistel oleks võimalik edukas olla.

Tehnoloogiaajakiri Wired valis Transferwise maailma viie tähtsama panganduse valdkonna idufirma hulka
The Guardian valis Transferwise’i Londoni 20 tipptehnoloogiaettevõtte hulka
Transferwise – „Eesti parim E-teenus 2013“
Euroopa nr 1 start-up 2013

TANEL TOOM
Filmirežissöör, õppejõud
Kategooria: Kultuur
Esitleja: JCI TOOMPEA

Tanel Toom on 30–aastane eesti filmi suurlootus. Peale filmirežii eriala lõpetamist Tallinna Ülikoolis suundus ta ennast täiendama Inglismaale National Film & Television School’i mängufilmi režii magistrantuuri.
Tema lõputööna valminud film „Pihtimus“ nomineeriti 2011. aastal Ameerika Filmiakadeemia poolt välja antavale Oscarile ning võitis aasta enne seda tudengifilmide Oscari parima välismaise filmi kategoorias. Tema filme on näidatud arvukatel filmifestivalidel, muuhulgas Veneetsia, San Sebastiani, Varssavi kui Archipelago Rahvusvahelisel Filmifestivalil.

Tanelile meeldib jutustada mõjusaid kihilisi lugusid, mis raputavad ihu ja hinge, olgu läbi hirmu, naeru või magusa valu. Hetkel arendab Tanel täispikki filmiprojekte Eestis ja Inglismaal, samuti õpetab ta külalisõppejõuna Batli filmi- ja meediakoolis filmirežiid.

Lühifilmiga “Pihtimus” on Tanel Toom ainsa eestlasena nomineeritud Ameerika Filmiakadeemia auhinnale Oscar. Lisaks sellele on film võitnud kümmekond auhinda erinevatel filmifestivalidel.
2008. aastal valminud lühifilm “Teine tulemine” esilinastus Veneetsia filmifestivalil, pärast mida on osalenud arvukatel festivalidel ning kogunud auhindu, sealhulgas pälvinud parima Euroopa lühifilmi tiitli Archipelago rahvusvahelisel filmifestivalil.
2005. aastal tunnustas Eesti Kultuurkapital Tanel Toomi noore filmitegija auhinnaga.

KRISTJAN RANDALU
Pianist ja helilooja
Kategooria: Isiklik täiustumine
Esitleja: JCI Tallinn

Pianist Kristjan Randalu, kes üheksa-aastase poisina 1988. aastal lahkus Eestist elama Lääne-Saksamaale, on rahvusvaheliselt vaieldamatult kõige kaugemale jõudnud Eesti džässmuusik. Ta on esinenud paljudel mainekatel kontserdilavadel maailmas, näiteks Carnegie Hallis. Alates 2011. aastast kuulub Randalu Tuneesia laulja ja udi-virtuoosi Dhafer Youssefi ansambli püsikoosseisu, mis on viinud teda kontserdireisidele väga mainekatele festivalidele Euroopas, Aafrikas, Aasias ja Austraalias (North Sea Jazz, Istanbul Jazz Festival jpt). Randalu viimase aja koostööpartnerite hulka kuuluvad ka jazzimaalimas suunanäitajatena tuntud saksofonist Dave Liebman, trummar Ari Hoenig, trompetimängija Nils-Petter Molvaer, kitarristid Nguyen Le ja Ben Monder. Eesti muusikutest seob pianisti tihedam koostöö Siiri Sisaski, Hedvig Hansoni ja Tanel Rubeni koosseisudega. Randalu muusikat kuuleb ligi 30 helikandjal.

2002 Montreux’ džässifestivali klaverikonkursi laureaat
2006 Grammy nominent
2007 Baden-Württembergi džässiauhind
2010 Kultuurkapitali loominguline stipendium “Ela ja sära”
2011 Elioni džässiauhind
2012 Eesti muusikaauhindadel aasta džässialbum «Kooskõla» koos Vaiko Eplikuga

KRISS SOONIK
Moedisainer
Kategooria: Äri
Esitleja: JCI TOOMPEA

Eestist pärit Londonis elav ja töötav noor naisterahavas Kriss Soonik on edukas pesudisainer ning ärinaine, kes mõne lühikese aastaga on suutnud oma nime tuntuks teha karmis ning kriitilises moemaailmas. Tema kollektsiooni müüakse viieteistkümnes eri riigi butiikides üle maailma.
Et pesul oleks parim kvaliteedimärk ja see sobiks müügile Londoni luksusbutiikidesse, on küll kangad pärit Prantsusmaalt ja Itaaliast kuid eksklusiivpesu õmblevad eestlannad Tallinnas, Koplis tegutsevas firmas Calibrato.

Kriss Sooniku disainitud toppi on kandnud ajakirjas James Bondi filmidest tuntud näitleja Bérénice Marlohe ning meediakajastustest meenub teisigi staare, kes on Kriss Sooniku tööle suurt austust avaldanud. Tema disaini on võimalik näha välismaistel moe ja elustiili ajakirja esikaantel ja artiklites näiteks nagu Vouge, Elle, GQ, Brides Magazine.

Kriss Soonik Loungerie pesubränd valiti 2013/14 aasta Suurbritannia CoolBrands nimekirja, mis tunnustab kõige lahedamaid ja omanäolisemaid brände turul.

KERLI KÕIV
Muusik
Kategooria: Kultuur
Esitleja: JCI TOOMPEA

Kerli Kõiv on Elvast pärit silmapaistev noor muusik, kes oma töökuse ja sihikindlusega on eeskujuks kõigile, kes unistavad tippu jõudmisest. Kerli saavutused maailma popmuusikas on ületanud kõrgelt teisi Eesti popmuusikuid ning tema näitel võib järeldada, et mitte alati ei pea tulemusteni jõudmiseks olema eeldusteks tutvused, raha või mõjuvõim.

Kerli esimene võit jääb aastasse 2001, mil ta saavutas „Tähtede laulu“ konkursil esimese koha ning “Estovokaalil” solistide arvestuses esikoha.
2002 võitis Kerli Baltimaade saate “Fizz Superstar”.
2003 osales ta Rootsi Melodifestivalen’il, kus teises poolfinaalis saavutas VII koha.
2004 osales ta Eurolaulus looga “Beautiful Inside”, mis kogus 3638 punkti ning saavutas teise koha.
2006. aastal sõlmis ta lepingu plaadikompaniiga Island Def Jam.
2008. aastal tuli välja tema esimene album “Love is Dead”, mis jõudis Ameerika Ühendriikide Billboard 200 edetabelisse. Kerlile omistati ka auhind European Border Breakers Award albumi “Love Is Dead” edu eest aastal 2010.
2008 kasutas FOX Kerli “Walking on Air” videot oma seriaali Fringe reklaamimisel. Albumi juhiv singel “Walking on Air”, püstitas omalaadse rekordi pälvides iTunes Store’s Single of the Week aunimetuse ja ajaloo suurima allalaadimiste hulga nädalas – 550 000 korda.
Tema laul „Skyscraper“ võitis MTV Video Music Awards konkursil auhinna „Best Video With Message“.

Kerli ise loeb oma karjääri kõige olulisemaks osaks “Kuu Laste” kogukonna rajamist, mis usub eneseväärikusse, armastusse ja yhtsusesse. Peale inimeste inspireerimise, ei peagi ta midagi muud eriti oluliseks.
Kerli kirjutab/lindistab ta oma muusika ise ja teeb kõik kostyymid/visuaalid käsitsi. Sõnum noortele: “Kui julgelt unistada ja kõvasti tööd teha, on kõik võimalik. Olen väike tüdruk Elvast ja minu lugu on tõestus sellest, et võimatuid ja “suuri” asju pole olemas.”

HELEN LEPALAAN
Ooperilaulja ja laulupedagoog
Kategooria: Kultuur / Isiklik täiustumine
Esitleja: Eesti Interpreetide Liit

Helen Lepalaan on suurepärane ooperilaulja ja laulupedagoog. Ta on õppinud Amsterdami kuninglikus Sweelinki akadeemias ning Maasrichti muusikaakadeemias. Ta on teinud särvaid ja meeldejäävaid rolle erinevates ooperites Euroopa lavadel ning esinenud solistina paljudes suurvormides. Helen on teinud koostööd mainekate dirigentide käe all: Neeme Järvi, Daniel Raiskin, Ivan Angelov, Ludovic Morlot ja paljud teised. Samuti on ta tutvustanud Eesti muusikat Hollandis oma soolokontsertidel.

Kuna Heleni jaoks on Eesti laulukooli hetkeseis väga südamelähedane, on ta jõudnud tagasi Eestisse, et hakata õpetama noori lauljaid Eesti Muusikaakadeemia lauluosakonnas. Noore õppejõuna on tema juhendada ka magistratuuri- ja välisüliõpilased.
Õpetajana on ta pühendunud keha kui instrumendi arendamisele ja vokaalprobleemide lahendamisele. Ta peab sooritusalade ja kehakultuuriga seotud aladel tegevate inimeste sel moel aitamist oma missiooniks ja soovib ennast selles vallas – “critical alignment yoga therapy” – edasi täiendada. Helen unistab uue eestikeelse, praktilise vokaalmetoodika õpiku koostamisest ning väljaandmisest.

Saavutused lauljana:
Helen Lepalaan on mitmeid kordi palutud esinema solistina maailma mainekamas konserdimajas Amsterdam Concertgebouw’is (Amsterdami Konserdimaja).
Ülesastumised Hollandi, Belgia, Saksa suurtes kontserdimajades
Solist 9-st kontserdist koosnenud Hollandi-Belgia turneel, kus koos Hollandi Noorte Sümfooniaorkestriga tuli esitada ülinõudlikku Berliozi ‘Suveööde’ tsüklit ühe kuu jooksul.
Leping Opera Zuid koosseisulise solistina
Finaali jõudmine Francisco Vinas’e rahvusvahelisel lauljate konkursil Barcelonas, Hispaanias.
Ooperirollid kahel hooajal ülimainekas Walesi Rahvusooperis ja Inglismaal Opera North’is.
Rahvusvahelised, kõrgelt tunnustanud pressikajastused ülesastumiste kohta suurvormides ja ooperirollides.

DAN BOGDANOV
AS Cybernetica projektijuht
Kategooria: Teadus ja tehnoloogia
Esitleja: JCI Toomemäe

Dan Bogdanov kirjutas oma esimese arvutiprogrammi juba 11-aastaselt ja 12-aastaselt valmis tema esimene arvutimäng.

Alates 2007. aastast töötab Dan tehnoloogiaettevõttes Cybernetica AS, mille saavutuste nimekirja kuuluvad näiteks e-valimised, X-tee, e-politsei jne. Ettevõttes hakkas ta juhtima meeskonda, kes töötas välja andmetöötlussüsteemi Sharemind. Nimetatud programm pälvis ka maailmas tähelepanu. On suur saavutus murda tee maailma tippkaitsetööstusesse ja töötada välja tarkvaralahendus, mis lubab tulevikus kosmoseriikidel turvaliselt satelliitide liiklust korraldada.
Dan tegeleb ka aktiivselt privaatsuse ja andmekaitsega, osaledes rahvusvaheliste standardite koostamises ja esinedes selleteemalistel konverentsidel.

2010 – ITL-i Ustus Aguri doktorandistipendiumi laureaat
2007 – Eesti üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss – III preemia magistritööde arvestuses loodusteaduste ja tehnika valdkonnas: “Kuidas teha turvaliselt arvutusi ühissalastatud andmetega”.
2002 – Expo Science Europe 2002 – peaauhind inseneriteaduste kategoorias töö “Meetod kahe punkti vahelise lühima tee leidmiseks etteantud kolmemõõtmelisel maastikul”.

EPP PETRONE
Kirjanik ja kirjastaja
Kategooria: Kultuur
Esitleja: JCI Viljandimaa

Epp Petrone on Viljandist pärit särav eesti ajakirjanik, kirjanik, kirjastaja ja blogija, kes julgeb unistada ja ka neid teostada. Ta on õppinud Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja oma karjääri jooksul töötanud teles ja raadios ning mitmetes ajakirjades. Alates 2005. aastast on ta kirjutanud blogides ning aastal 2007 asutas kirjastuse Petrone Print.
Samal aastal avaldas ta oma esimese iseseisva raamatu “Minu Ameerika: pihtimusi ja reportaaže”, millega sai tuntuks ka laiemale avalikkusele. Nüüdseks on Epu asutatud Petrone Print tuntud eelkõige populaarsete reisiraamatute sarjaga „Minu“ ning arvukate laste- ja keskkonnateemaliste raamatute kirjastajana. Lisaks sellele, et ta tutvustab eestlastele muud maailma teiste inimeste silmade läbi, tutvustab Epp maailmale ka Eestit. Oma lasteraamatutes jagab autor eestlastele omast loodusetunnetust julgustades lapsi avama oma südant ning tunnetama kõiki ümbritsevaid asju. Tema kirjutatud lasteraamatud „Marta varbad“ ja „Anna hambad“ tõlgiti hiljuti ka inglise keelde.

Lugejate jätkuv huvi tema ja ta kirjastuse loomingu vastu on suurim auhind.
Lasteraamatule „Siis, kui seened veel rääkisid“ omistati Lastekaitse Liidu “Hea raamatu” märk ja raamat „Anna hambad“ valiti Eesti Kultuurkapitali sihtkapitali aastapreemia 2012 nominendiks.
Kirjanikepaar Epp ja Justin Petrone said Viljandi linna kultuuripreemia 2012. aasta auhinna, kuna muu tegevuse kõrvalt propageerivad nad aktiivselt Viljandi linna ja Viljandis elamist.”

CARRI GINTER
Vandeadvokaat ja Advokaadibüroo Sorainen partner, õppejõud
Kategooria: Äri
Esitaja: JCI e-Koda

Carri Ginter on advokaadibüroo SORAINEN partner ja juhib regionaalset kohtuvaidluste töörühma neljas riigis. Tema meeskond tegeleb keeruliste kohtuasjadega nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil. Carri on ainuke advokaat, kes esines riigikohtus eksperdina andes hinnangu Euroopa stabiilsusmehhanismi kooskõla kohta Eesti Vabariigi põhiseadusega.
Lisaks on ta esindanud Euroopa Komisjoni Euroopa Liidu Kohtu istungitel. Carrit on tunnustatud ja soovitanud mitmed rahvusvahelised õigusturge hindavad väljaanded, sh Legal 500. Kliendid tunnustavad teda kui „kahtlemata parimat ja sõnaosavaimat väitlejat“.
Suure osa oma ajast pühendab ta ka järelkasvu koolitamisele olles Euroopa õiguse dotsent ja Tartu Ülikooli Euroopa Liidu õiguse õppejõud. Tema juhendamisel on kaitstud üle poolesaja teadustöö ning 2009. aastal pälvis ta esmakordselt, vaid 31-aastasena, Aasta õppejõu tiitli. 2013 omistati Carrile Tartu ülikooli aumärk. Lisaks arendab Carri noori andekaid juuratudengeid juhendades neid rahvusvahelistel harjutuskohtu võistlustel.
Advokaadibüroo SORAINEN korraldab Carri eestvedamisel silmapaistvatele üliõpilastele loengusarja Sorainen Academy. Ta on avaldanud kümneid teadusartikleid rahvusvahelistes tippajakirjades.

ANDRUS KÕRESAAR
Arhitekt/loovjuht
Kategooria: Kultuur/Äri/Isiklik täiustumine
Esitaja: JCI Tallinn

Väljapaistev noor loovisik ja ettevõtja, keda võib julgusega nimetada hetkel kõige olulisemaks nooreks linnakujundajaks Eestis. Noorusele vaatamata on ta suutnud kujundada hämmastavalt palju Tallinna linnaruumi. Tema meeskonna projektide järgi on rajatud mitmeid väljapaistavaid multifunktsionaalseid ehitisi. Töö näited: Viru väljakul asuv Metro Plaza, Rotermanni laudsepatöökoda, Tallinna Teletorn ja Lennusadam. Tema tööd on leidnud rohkesti äramärkimist, olles tuntud ja tunnustatud ka väljaspool Eestit.

1999 EXPO 2000 Eesti paviljoni arhitektuurikonkursi I preemia koostöös Raivo Kotoviga
2000 Vabariigi Valitsuse kultuuripreemia Eesti paviljoni arhitektuurse lahenduse eest Hannoveri maailmanäitusel EXPO 2000
2008 London Design Museum, Design of the year 2007 konkursi nominent koostöös Raivo Kotoviga, Fahle maja.
2009 Mies van der Rohe Foundation ametlik valik Roseni 7, Laudsepatöökoda, koostöös Raivo Kotoviga.
2012 World Architecture Festival (WAF) ametlik valik kategooriates: display ja old&new objektiga: Lennusadam / KOKO arhitektid
2012 Rootsi Äriauhind keskkonna kategoorias, Lennusadama mereküttesüsteemi eest / KOKO arhitektid
2012 Kinnisvara Guru 2012 / Kinnisvaraliidu aastaauhind, koos Raivo Kotoviga
2013 Europa Nostra ja Euroopa Liidu kultuuripärandi grand prix / KOKO arhitektid

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments