Steni muinasjutuvõistlus kutsub jutte kirjutama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Abikaasa Anniga poeg Steni mälestuseks muinasjutuvõistlust korraldav Ants Roos näitab muinasjuttude virna, mis on lapsed 21 aasta jooksul paberile pannud. Foto: Arvo Tarmula

On saabunud aeg, mil koolilapsed ja pääsukesed hakkavad parvedesse kogunema. Selle aja juurde kuulub viimased 22 aastat Steni muinasjutuvõistluse väljakuulutamine.

Varalahkunud Sten kirjutas väikese poisina muhedaid loomamuinasjutte, esitas neid küll ka mitmele võistlusele, mida toona korraldas näiteks tuletõrje või mõni muu ametkond. Ta noppis võistlustelt aga enamasti teisi kohti, mitte peavõite. Poisi loomingut saab lugeda kahest raamatust — „Steni muinasjutud” (1992) ja „Pääsuemanda jutustus” (1995).

Nüüd on algsest kodukandis korraldatud mälestusvõistlusest kujunenud üle–eestiline kõige suurem ja pikaealisem laste omaloominguvõistlus, mis tunnustab laste lennukat fantaasiat ja head keelekasutust lugude ning lugudesse kätketud mõtete väljendamisel.

Jutuvõistlus algas 6. septembril, mis on Rooside poja Steni sünniaastapäev. Ann ja Ants Roos ootavad 10–15aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil 90504 Haapsalu, Endla tänav 2b–1, märgusõna „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda ühe–kahe A4 suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2014. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva, ühtlasi taani muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni sünniaastapäeva paiku aprilli alguses.

Autasustamine tuleb Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

Krista Kumberg

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
freddy gunin
9 aastat tagasi

See jutuvõistlus on kindlasti hea mõte, kuna siis õpivad lapsed oma fantaasiat kasutama,kui nad sellekirja panevad.