Patriarh Bartolomeus külastas Haapsalut

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tema Pühadus oikumeeniline patriarh Bartolomeus koos kaaskonnaga külastas täna, oma visiidi kuuendal päeval põgusalt Haapsalut.

Et patriarhi visiidi ajakavaga järje peale saada, jäi ära Haapsalu toomkiriku külastus ja patriarh koos kaaskonnaga suundus kohe promenaadile Maarja–Magdaleena õigeusukirikusse. Kirikukellade helina saatel astus patriarh koos saatjaskonnaga kirikusse, kus peeti pooletunnine palvus.

Patriarh pidas väikese kõne ja kinkis kirikule kaks küünlajalga. Koguduse preester isa Jüri kinkis patriarhile kadakase laeka, mille sees oli Haapsalu mudast seep.

Palvuse lõpuks said kõik soovijad patriarhilt kingiks väikese ikooni. Erilist tähelepanu pühendas patriarh igale tema juurde toodud lapsele, kõnetades ja õnnistades neid.

Pärast palvust tehti kiriku ees ühispilt, misjärel suundus delegatsioon jalgsi promenaadile. Väike jalutuskäik lõppes kuursaalis, kus linnapea Urmas Sukles andis kõrgele külalisele lõuna.

„Isa Jüri on selle külaskäigu auga ära teeninud,” ütles Maarja–Magdaleena koguduse juhatuse liige Vilja Raagmaa. „Ta on pannud nii palju palveid ja energiat sellesse kirikusse.”

Konstantinoopoli oikumeeniline patriarh on Eestis riigi– ja kirikuvisiidil, et tähistada Eesti apostliku õigeusukiriku autonoomia 90. aastapäeva. Teda saadavad Eesti metropoliit Stefanus ja Soome metropoliit Leo ning 11 piiskoppi Soomest, Konstantinoopolist ja Eestist.

Patriarh Bartolomeus lahkub Eestist kolmapäeva varahommikul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader review
9 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog article.Much thanks again. Keep writing.

giay da cao cap
10 aastat tagasi

I loved your post.Much thanks again. Really Great.

comeaumentarelamassamuscolare.weebly.com/
10 aastat tagasi

wow, awesome blog.Thanks Again. Much obliged.

server rack shelf
10 aastat tagasi

Thank you for your article. Really Great.

health insurance quotes
10 aastat tagasi

Wow, great blog post.Much thanks again.

Fb Echo
10 aastat tagasi

Looking forward to reading more. Great blog article. Much obliged.

5 dollars
10 aastat tagasi

Really informative article.Really looking forward to read more. Really Cool.