Muhu väina regatilt tuli Haapsallu kolm esikohta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

ESTLYS 2 klassis tõi võidukarika Haapsallu Henry Viireti juhitud Luisa. Foto: Piret Salmistu

Täna Roomassaares lõppenud 56. Muhu väina regatilt tuli seitsmest võistlusklassist kolm esikohta Haapsallu – ORC 4. klassis oli parim Edasi, ESTLYS 2. klassis Luisa ja folkboot’idest Tuuli.

ORC 4 klassis ei õnnestunud Edasil Koit Pautsiga roolis küll ühtegi etapivõitu saavutada, kuid stabiilse sõiduga ja pidevalt esikolmikus püsides toodi kokkuvõttes esikoht Haapsallu. Edasile oli see juba neljas järjestikune Muhu väina regati võit.

ORC 4 klassis võistles 13 jahti.

ESTLYS 2 klassis tõi võidukarika Haapsallu Henry Viireti juhitud Luisa. Regati algus oli Luisale küll tagasihoidlik, kuid mida etapp edasi, seda paremaks läksid tulemused. Luisa võitis kolm etappi: Kuivastu–Pärnu, kõige pikema ja peamiselt öösel sõidetud Pärnu–Roomassaare ja täna sõidetud Roomassaare ringi.

ESTLYS 2 grupis võistles 26 jahti. Läänlastest oli Aurora (Mikk Link) 5., Albin (Ants Varblane) 11. ja Meeri (Tiit Kaljuveer) 14.

Folkboot’idest oli kogu regati vältel kindel liider Tuuli Olev Oolupiga roolis. Kõigil kuuel etapil oli Tuuli esikolmikus, neist neljal esimene. Folkboot’ide grupis võistles 10 alust.

Haapsalu jahtklubi jahtidest oli ORC2 grupis võistlustules My-Car (Erki Melts), kes tuli regatil oma grupis 16 jahi seas neljandaks.

Kõige arvukamas, ESTLYS 1 grupis saavutas Kuressaare jahtklubi esindav Matilda läänlasest kapteni Arne Veskega 20. koha.

56. Muhu väina regatt avati läinud laupäeval Haapsalus. Pühapäeval sõidetud esimene etapp viis jahid Haapsalust Heltermaale, kust esmaspäeval sõideti Kuivastusse.

Kolmas etapp kulges teisipäeval Kuivastust Pärnusse, kus kolmapäeval võisteldi lühirajasõidus. Neljapäeva õhtul startisid võistlejad Pärnust regati pikimale etapile Roomassaarde. Täna lõpetas regati ideaalsetes purjetamistingimustes sõidetud Roomassaare lühirajasõit.

Muhu väina regatt on Eesti vanim järjepidevalt toimunud avamerepurjetamise võistlus ja kuulub EJL avamerepurjetamise karikasarja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments