Putin jättis Haapsalu koolilapsed Peterburis hotellita

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mai alguses Peterburi lõpuekskursioonile sõitnud Haapsalu gümnaasiumi ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilaste hotellibroneering tühistati Vladimir Putini Peterburi–visiidi tõttu ootamatult.

Reisil osalenud Haapsalu gümnaasiumi õpetaja Marianne Sammi sõnul teatati hotellibroneeringu tühistusest kaks päeva enne reisi algust.

Hiljem seletas Peterburi hotelli administraator haapsallastele, et linnas peeti konverents, millel osales ka Venemaa president Vladimir Putin. Seetõttu tuli ka kõik kesklinnas ööbivad turismirühmad mujale paigutada.

Uue majutuskoha leidmisega tegelesid nii reisifirma Nordland Travel OÜ kui ka Venemaa–poolsed korraldajad. Haapsalu õpilastele leiti majutus Lugas, kahe tunni tee kaugusel Peterburist. Kuna majutuskoht oli kvaliteedilt Peterburi hotellist kehvem, said reisilised hinnavahe 22 eurot tagasi.

Teisest õhtust pääses rühm taas kesklinna neljatärnihotelli.

Samm kiitis reisikorraldajaid hea organiseerimise eest, kuid miinuseks nimetas ajakulu, mis tekkis piletikassade järjekorras seistes.

Wiedemanni gümnaasiumi õpetaja Viire Hints ütles, et ebaõnnestunuks ei saa ekskursiooni kindlasti lugeda, pigem andis ootamatus just põnevust juurde ning tegi reisi kordi huvitavamaks.

Venemaa president Vladimir Putin külastas 2. mail Maria Savina teatri remondijärgus veteranidekodu ning osales Peterburi Maria teatri uue hoone avamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments