Šaakal võib olla jõudnud ka Hiiumaale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tõnis Ulmi poolteist nädalat tagasi paigaldatud kaamera silma jäänud šaakal. Kuigi šaakal väidetakse olevat öise eluviisiga, sattus loom kaamerasse miskipärast päris valgel ajal. Foto: Tõnis Ulm

Hiiumaalt on tulnud mitu vihjet kummalise looma kohta, kelle kirjeldus sarnaneb Läänemaal tabatud šaakaliga, kirjutab tänane Hiiu Leht.

Kõrgessaare vallas Villamaa külas elav Aigor Soika rääkis, kuidas nägi 28. märtsi varahommikul aknast õuel oma kassiga tutvust sobitamas rebasenäoga looma, kes oli punakas nagu rebanegi, aga saba taga nagu roots.

Märtsi keskpaigas toimunud kiskjakahjude koosolekul Kassaris rääkis Hiiumaa jahimeeste seltsi tegevjuht Anu Sarapuu, et talle on juba sügisest peale tulnud vihjeid, et Kõrgessaare valla maadel on nähtud veidrat looma. Kui selgus, et Läänemaal tabatud loom oli šaakal, teatas üks kolmest vihjajast, et küllalt lähedalt nähtud loom meenutas väga šaakalit.

Läänemaal Matsalu rahvuspargis avastatud šaakalite pesakonna liikmed võivad oma eksirännakutel sattuda ka Saaremaale, kuid šaakalite püsiasurkonna teke siin on vähetõenäoline, kirjutab tänane Saarte Hääl.

“Vestlen siin just hiidlastega, kes arvavad, et nad on kindlasti näinud ja kuulnud šaakalit Hiiumaal,” ütles keskkonnateabe keskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil. Tema kinnitusel on sarnast teavet hakanud laekuma juba ka mujalt Eestist, kuid mitte veel Saaremaalt.

Keskkonnaametil tuleb teha põhimõtteline otsus, kas Läänemaa šaakalid on inimeste süül meie loodusesse sattunud võõrliik või on nad rännanud Eestisse omil jalul ja seejärel siin kohastunud. Kui loomad lugeda võõrliigiks, tuleb nad kinni püüda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments