Kohaliku omaalgatuse programmist jagub raha vaid pooltele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kohaliku omaalgatuse programmi kevadvooru laekus Läänemaalt kokku 58 taotlust, kuid taotlusi on 2,4 korda enam, kui on raha, teatab maavalitsuse maaelu peaspetsialist Mati Kallemets Läänemaa portaalis.

Projektitaotlusi on ligi 72 000 euro eest, kuid kohaliku omaalgatuse programmi kevadvoorus on kasutada 30 252 eurot.

Esimest korda toetab kohaliku omaalgatuse programm kodanike ühendusi. Kõige populaarsemaks osutus kogukonna arengu meede, sinna tuli 26 taotlust, maakonnaühendused taotlevad sealt 32 300 eurot. Esitatud projektides kavandatakse traditsiooniliste ürituste (külakokkutulek, spordimängud, külapeod, käsitööpäevad, festivalid, tunnustamine) korraldamist.

Populaarsuselt järgmiseks osutus kogukonna teenuste meede, sinna tuli 16 taotlust.

Ühendused taotlevad 23 00 eurot, kavandades külaplatsile vajalikke rajatisi ja nende renoveerimist, puhkekohtade rajamist, külamajadele terasside-treppide ehitamist, kogukonna teenuste osutamiseks inventari hankimist jms.

Kevadvoorus oli uusi taotlejaid 11, uustulnukailt tuli kokku 14 taotlust.

Enim taotlusi tuli Haapsalu linnast, 14, järgnesid Risti 8 ja Hanila 7 taotlusega. Taeblast, Vormsist ja Lihulast tuli kuus taotlust.

Ridalast ja Noarootsist mõlemast tuli üks ja Nõvalt ei tulnud ühtki taotlust.

Lääne maavalitsusel on aega projektitaotluste menetlemiseks 40 tööpäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments