Tänasest taastati Väinameres laevaliiklus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Veeteede amet taastas alates tänasest laevaliikluse Väinameres Virtsu–Kuivastu laevateest põhja, Rohuküla–Heltermaa laevateest lõuna ja Sõru–Triigi laevateest ida poole jääval merealal.

Valitsevad ilmastikutingimused ei võimalda maanteeametil enam avada riiklikke jääteid mandrilt Saaremaale ja Hiiumaale ning Saaremaa ja Hiiumaa vahele, mistõttu ei ole põhjust hoida laevaliiklust nimetatud piirkonnas suletuna.

Sellega seoses hoiatab maanteeinfokeskus, et mitteametlike ja suletud jääteede kasutamine mandri ja Hiiumaa vahel on eluohtlik, kuna laevasõite kavandatakse risti läbi tavapäraste jääteede alade.

Täna, 1. aprillil olid liikluseks avatud kõik kolm tänavu maanteeameti poolt avatud ametlikku jääteed: mandri ja Kihnu saare, Haapsalu ja Noarootsi ning Rohuküla ja Vormsi saare vahel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont..
10 aastat tagasi

Müüdavad hinged. Normaalne maavalitus (Hiiu) oleks kuu tagasi jäätee teinud. Aga ka hiidlased on lambad ja valivad järgmine kord samad tagasi….