Haapsalu kammerkoor võitis Ungaris teise koha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kammerkoori 32 lauljat Ulrika Graubergi dirigeerimisel üllatasid iseendid. Foto: erakogu
Kammerkoori 32 lauljat Ulrika Graubergi dirigeerimisel üllatasid iseendid. Foto: erakogu

Haapsalu kammerkoor naaseb Ungarist oma esimeselt rahvusvaheliselt konkursilt kulddiplomi ja teise kohaga folkloorikategooria 12 koori hulgas.

“See oli tõeline rõõmusõnum, mis meid eile õhtul autasustamisel tabas,” kirjutas kammerkoori laulja Guido Ulejev oma blogis. “Mitte keegi meist ei osanud sellist tulemust oodata, sest pärast esinemist ei olnud seda kindlust, et hästi läks. Mõtlesime, et kas me ikka julgeme Läänemaal veel ringi liikuda ning võib olla ei lasta enam ka Läti piirist üle järgmistele reisidele. Nüüd on aga hea tunne, et see töö ja vaev said tasutud sellise tulemusega.”

Võistluspaik oli Ulejevi sõnul olnud koorile laulmiseks ebamugav nagu Haapsalu rõdusaal. Võistlusesinemise ajal paistnud aga võistluspinge haapsallaste nägudest, seepärast ei osatudki head punktisaaki oodata.

Kammerkoor eesotsas dirigent Ulrika Graubergiga osales Budapesti koorikonkursil folkloori kategoorias. Kavas oli Veljo Tormise “Röntyskä” tsüklist “Ingerimaa õhtud” ja Kihnu pulmalaulud (3 osa), rahvaviis “Meie elu” ning Miina Härma “Tuljak”.

14. Budapesti koorikonkurss ja -festival on rahvusvahelise kooriühingu Intercultur vanim konkurss, mis peetakse iga kahe aasta järel lihavõttenädalal. Tänavu tähistati 25 aasta möödumist esimesest konkursist.

Koju Haapsallu jõuab kammerkoor laupäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Winston Leonard Spencer Churchill
10 aastat tagasi

Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm

A. Ansip
10 aastat tagasi

Tule taevas appi!

O. Wilde
10 aastat tagasi

Kaasaegse ajakirjanduse kohta võib üsna palju head öelda. See annab meile edasi harimatute arvamuse ja hoiab meid kursis ühiskonna rumalusega.

G. B. Shaw
10 aastat tagasi

Edu saladus on solvata võimalikult suurt hulka inimesi.

J. Pulitzer
10 aastat tagasi

Ära kirjuta kunagi ajalehte seda, mida ei suuda mõista sinu toatüdruk.