Hele Leek-Ambur pälvis sotsiaalministeeriumi tunnustuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sotsiaalministeerium tunnustas täna maakondlikke tervisedendajaid, Läänemaa tervisedendajaist pälvis tunnustuse TLÜ Haapsalu kolledži tervisejuhi õppekava juht ja tervisedenduse lektor Hele-Leek Ambur.

Täna toimus Estonia talveaias esmakordselt maakondlike tervisedendajate tunnustamisüritus, kuhu oli kutsutud tunnustust saavad inimesed, maavanemad ja maavalitsuse tervisedendajad, haigekassa ja tervise arengu instituudi esindajad.

„Eestlased on üha enam teadlikumad tervislikest eluviisidest ning see teeb ainult rõõmu. Tervis on just üks selliseid valdkondi, millele panustades saavad inimesed oma elukvaliteedi parandamiseks ise palju ära teha,“ ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. „Tänavu tunnustasime just neid paikkonnas tegutsevaid tervisedendajaid, kes on tegelenud teadlikkuse tõstmisega toitumise ja liikumise valdkonnas. Aitäh siinkohal kõigile maavalitsustele, kes aitasid paljude tublide inimeste seast need kõige tublimad üles leida.“

Iga aasta alguses edastab sotsiaalministeerium maavalitsustele aasta prioriteetse teema, mis on aluseks maakonnas tunnustust vääriva inimese väljavalimisel. Tunnustamise süsteem ei ole piiratud ainult maavalitsuste või kohalike omavalitsuste juures töötavate spetsialistidega, vaid esitada võib kõiki inimesi, kes panustavad rahvastiku tervise edendamisse oma igapäevatöö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult.

Igal aastal tunnustab sotsiaalministeerium igast maakonnast üht inimest, mis tähendab, et aasta jooksul on kõikidel aktiivsetel tervisedendajatel võimalus silma paista ja veebruarikuus riiklik tunnustus vastu võtta.

Tänavu pälvisid sotsiaalministeeriumi tunnustuse:
Harjumaa – Sirje Saulep
Hiiumaa – Margit Kagadze
Ida-Virumaa – Svetlana Podtsepajeva
Jõgevamaa – Maiu Veltbach
Järvamaa – Annika Aava
Läänemaa – Hele Leek- Ambur
Lääne-Virumaa – Olga Boitsov
Põlvamaa – Ene Mattus
Pärnumaa – Eha Vellend
Raplamaa – Aivo Sildvee
Saaremaa – Imbi Jäe
Tartumaa – Lea Saul
Valgamaa – Leili Saluveer
Viljandimaa – Anu Johani
Võrumaa – Marianne Hermann

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments