Haapsalu kolledž teeb vähegi viitsijate peost otseülekande

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedel saavad Läänemaa taidlejate melust Haapsalu kultuurikeskuses osa kõik internetikasutajad. Hetk 2011. aasta vähegiviitsijate peolt. Foto: Arvo Tarmula
Reedel saavad Läänemaa taidlejate melust Haapsalu kultuurikeskuses osa kõik internetikasutajad. Hetk 2011. aasta vähegiviitsijate peolt. Foto: Arvo Tarmula

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži rakendusinformaatika tudengid ja õppejõud teevad homme vähegi viitsijate peost reaalajas videoülekande, mida saavad vaadata kõik internetikasutajad.

“Seni oleme algul filminud ja pärast kokku monteerinud, kuid otsepilti edastatakse esimest korda,” ütles kolledži multimeediumi õpetaja Mehis Küla.

Tudengid filmivad reedel, 25. jaanuaril Haapsalu kultuurikeskuses peetavat iga-aastast taidlejate pidu kahe või kolme kaameraga, montaažipuldis istuja vahetab edastatavate kaamerate pilti ja sätib heli.

Otseülekannet saab vaadata homme kella 18.30st aadressil www.hk.tlu.ee/hktv. Sama aadressi kasutatakse otseülekanneteks edaspidigi.

Ülekanne kestab peo lõpuni.

“Teeme nii kaua, kui tahame,” ütles Küla. “Meil ei ole nagu televisioonis, et järgmine saade jookseb peale.”

Vähegi viitsijate pidu saab ka järelvaadata. Küla sõnul ülesvõtet järelvaatamiseks ei monteerita: “Paneme nii, nagu on – eetriapsud lähevad ka sisse.”

Videopilti Läänemaa ettevõtmistelt on kolledži õppejõududel koos tudengitega plaanis otse üle kanda edaspidigi. Kindlate otse edastatavate sündmustena on praegu kirjas rahvusvaheline tervisekonverents aprillis ning kooli sünnipäevanädal mais.

“Oleme avatud pakkumistele,” sõnas Küla.

Videopildi internetis otse edastamine sai kolledžil võimalikuks tänu aasta algul sõlmitud lepingule Eesti hariduse ja teaduse andmesidevõrguga EENet. Leping võimaldab kasutada samu servereid, mida varem tarvitas otseülekannetel Eesti Televisioon, kes nüüd on läinud üle oma serverile.

“Teada ja tuntud ressurss,” ütles Küla EENeti serveri võimekuse kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Üks
11 aastat tagasi

Vaatan otseülekannet ja ma eilähe sinna sest ma ei tunne ennast privaatselt.
Ei meeldi otseülekanne. See pole spordivõistlus.