Vähegi viitsijate 20. sünnipäeval esitatakse aasta parimaid p(k)alu

Madiken

madiken@le.ee

2012. aasta vähegi viitsijate päeva teemaks oli talvine jaanipäev. Foto: Arvo Tarmula
2012. aasta vähegi viitsijate päeva teemaks oli talvine jaanipäev. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa taidlejate pidu „Vähegi viitsijate päev” tähistab reedel Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis 38 kollektiiviga 20. sünnipäeva.

Peost võivad osa võtta kõik Läänemaa taidlusrühmad, üksikpillimeestest kõhutantsijateni. Tänavuse vähegi viitsijate peo teema on aasta parimad p(k)alad.

„Kõige rohkem on rahvatantsurühmi, aga neid on ka maakonnas kõige rohkem,” ütles vähegiviitsijate päeva korraldaja Marju Viitmaa. „Kaks kollektiivi on uustulnukad — rahvatantsurühm Kirivöö ja seltskonnatantsuklubi Rõõmurullid.”

„Esimestel kordadel olid kavad pikad, iga kollektiiv ikka veerand tundi,” meenutas Viitmaa. Praeguseks on esinejaid nii palju, et ühe kava pikkus on orienteeruvalt kolm minutit. Kõik 20 aastat on vähegi taielda viitsinud näiteks rahvatantsurühmad Tõrvik ja Lustlik, lisas Viitmaa.

Enne umbes kahetunnise taidlusmaratoni algust tunnustatakse Läänemaa aasta kultuuritegijaid.

Reede õhtul kultuurikeskuse rõdusaalis toimuval peol avab Lääne maavanem ka kultuuripärandi aasta. Üle–eestilise kultuuripärandi aasta puhul toimuvad näiteks uute tantsude konkurss „Pitsiline Haapsalu” ja rahvamajade öö, mil kõik Eesti kultuurikeskused–rahvamajad on ööpäev läbi avatud, selgitas Viitmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments