Lääne Elu paberleht 8. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Turismiettevõtja Marika Mann näitab kunagist lauta, kuhu tuleb üle–eestilise tähtsusega loodusturismikeskus. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Turismiettevõtja Marika Mann näitab kunagist lauta, kuhu tuleb üle–eestilise tähtsusega loodusturismikeskus. Foto: Arvo Tarmula

Ettevõtja plaanib Penijõele spaad ja turismikeskust

Lihula valla ettevõtja Marika Mann kavatseb ehitada Penijõele rohelisel energial töötava üle–eestilise tähtsusega keskuse, mis hakkaks majutama loodusturiste ja pakuks spaamõnusid. Manni sõnul on loodusturism suure potentsiaaliga ja oluline majandusharu, sest kuidagi peab riik looduskaitsele panustatud raha tagasi saama.

Haapsalu tüdruk võistles “Laulukarusselli” finaalis

Pühapäeval astus Vanemuises Laulukarusselli finaalkontserdil 13 laulja hulgas üles ka Do–Re–Mi laulustuudio tüdruk, Anne Pääsukese õpilane Jennifer Marisse Cohen, kes pääses lõppvõistlusele televaatajate hääletuse tulemusel.

Tere tulemast Rahvakokku

„Äsjalõppenud aastast kokkuvõtteid tehes ei saanud ükski Eesti ühiskonnaelu hetkeseisu hinnanud kommentaator vaadata mööda ühiskonna küpsemisest ja vabakonna valmisolekust osaleda üha rohkem ja sisulisemalt Eesti tuleviku küsimuste arutelus,” kirjutab Olari Koppel, sihtasutuse Eesti Koostöö Kogu juhataja Lääne Elu arvamusküljel.

Vene laat kujunes talviseks söögipeoks

„Söök sai poole pealt otsa, kolmel–neljal müüjal oli kella kaheks tühi lett,” ütles laupäeval Haapsalu vanalinnas peetud vene laada korraldaja Beguta Kevvai. „Nadja pelmeenid, pekipirukad ja kulebjaakad olid esimesed, mis otsa said.”

Ristile võib tulla kiirabibrigaad

Järgmisest aastast jõustuva kiirabireformi üks variante on, et üks Läänemaa kiirabibrigaad hakkab Haapsalu asemel paiknema Ristil. Kiirabibrigaadi paiknemist Ristil põhjendatakse suurte maanteede lähedusega.

Praegu tegutseb Läänemaal neli kiirabibrigaadi. Läänemaa haigla osutab kiirabiteenust kahe õebrigaadiga, Lihulas paikneb Pärnu haigla õebrigaad ja Vormsit teenindab Põhja–Eesti regionaalhaigla esmaabiosutajate brigaad.

Lugu saab lugeda siit.

Martnas tõuseb palk kümnendiku

Martna volikogu tõstis valla palgal töötajate palka kümnendiku. Peale vallaametnike tõusis palk ka raamatukogus, koolis (v. a õpetajad, kellele maksab palka riik), lasteaias ja kommunaaltöötajail. Palgatõusuks võtab vald kasutusele preemiaraha, mida varem maksti kord aastas.

Waldorfi kooli asutajad alustavad lastehoiust

Waldorfi kooli asutamist ette valmistav selts on loobunud Asuküla koolimajast ja tahab sügisel avada Haapsalus lastehoiurühma.

Risti tahab rajada avatud noortekeskuse

Risti vald esitas Innovele taotluse toetada avatud noortekeskuse rajamist. Noortekeskuseks on mõeldud vana pritsikuur, mille vald sai siseministeeriumilt just selleks tarbeks enda kätte.

Muudatused, mis mõjutavad alanud aastal läänlase rahakotti või igapäevaelu

Tõusid mitmed peretoetused, alampalk, töötutoetus, aga ka alkoholi- ja tubakaaktsiis, eriarsti vastuvõtu- ja voodipäevatasu piirmäärad. Töötajal ja tööandjal lasuvad maksud aga vähenesid ning ka kodualune maa vabanes maksust.

Kes tahab kohtuprotsessi venitamiseks teadete kättesaamisest viilida, peab aga eemale hoidma ka internetist, sest kohtuteateid võib nüüd kätte toimetada kas või Facebooki kaudu.

Jalgpallurid vinnavad end tipu poole

Tänavu IV liiga läänetsooni meistriks tulnud Läänemaa JK meestel seisab seisab ees hooaeg III liigas. Oskused on liiga kõrgemal mängimiseks olemaks, vajaka jääb rahast — kolmandas liigas mängimine maksab klubile rohkem, raskusi tekitavad ka kulutused transpordile ja Haapsalu ebatavaline nõue küsida koduväljakul harjutamise eest üüri.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments