Täna esineb Haapsalus Pierrejean Gaucher' trio

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pierrejean Gaucher. Foto: www.pierrejeangaucher.com
Pierrejean Gaucher. Foto: www.pierrejeangaucher.com

Täna õhtul esineb Haapsalu kultuurikeskuses instrumentaalset džässi viljelev prantsuse trio Melody Makers, mida juhib tunnustatud kitarrist Pierrejean Gaucher. Muuhulgas esitab bänd briti rokiklassikat džässivõtmes.

Kolm aastat tagasi kitarriduoga G2 Eestit külastanud Pierrejean Gaucher on rahvusvaheliselt tuntud muusik, kelle aktiivne kontserttegevus algas juba 1970ndate lõpus, mil ta juhtis džäss-rokkansamblit Abus Dangereux. Pärast arvukaid kontserte üle maailma on maestro endiselt tegus.

Kuuludes põlvkonda, kus jazzmuusikud kuulasid ühe kõrvaga Stockausenit, teisega Stingi või Supertrampi, ei eita ta popkultuuri võlusid ega häbene tunnistada selle mõjusid. Kitarripedagoogina on ta üks neist, kes on Prantsuse akadeemilistes muusikaringkondades jõuliselt propageerinud näiteks Frank Zappa kui ühe XX sajandi visionääri loomingut.

30 aastat pärast oma esimese albumi ilmumist tuli Pierrejean Gaucher mõttele avaldada austust möödunud sajandi bändidele, kes aitasid tal muusikat armastama õppida ning pillimeheks kujuneda. Selleks kutsus ta kokku tavatu koosseisu, kus kitarri täiendavad trummid ja tšello.

Trio esikalbum keeras džässivõtmesse valiku surematuid lugusid biitlitelt, Led Zeppelinilt, King Crimsonilt, Police’ilt, David Bowie’lt jne, kuid sel kevadel ilmunud teine kauamängiv keskendub juba 100% originaalloomingule.

Mõlemad plaadid on Prantsusmaal tähelepanu äratanud, Eesti-turneel kõlavad valitud palad nii ühelt kui ka teiselt. Sekka ka üllatusi.

Haapsalu kontsert algab kell 19. Pilet maksab eelmüügist kultuurikeskuse kassas 7, kohapeal 9 eurot.

Melody Makers:

Pierrejean Gaucher – elektrikitarr
Clément Petit – tšello
Cedric Affre – trummid

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments