AHHAA keskuse giidid õpetasid süljest DNA eraldamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäevasel keskkonnahariduse konverentsil Haapsalus sai peale ettekannete kuulamise osaleda ka erinevates töötubades.

Kultuurikeskuse laval jagasid AHHAA-keskuse kaksikutest giidid Martins ja Matiss Briedis osalejaile topsid, pipetid, kloroformi, vee ja kotikesed purustatud kiividega. Osa laudkondi asus DNAd eraldama oma süljest, teised peeneks hõõrutud kiivist. Pärast said kõik enda või kiivi DNA külmkappi panemiseks kaasa võtta.

Lätlastest giidid Martins ja Matiss rääkisid, et naudivad AHHAA keskuses töötamist väga. Valgas vene lasteaias ja eesti koolis käinud kaksikute trump on keelteoskus: nad suudavad juhtida ekskursioone eesti, läti, vene, inglise ja saksa keeles.

AHHAA-keskuses aasta töötanud Matiss ütles, et algul oli näiteks suure hulga inimese ees esinemine hirmutav, kuid õnnestumine sõltub ikkagi oma hoiakust ja nüüd meeldib talle giiditöö väga. “See on nagu hobi,” ütles Matiss. “Õhtul koju jõudes ei ole ma üldse väsinud.”

Martins on giiditööd teinud poolteist kuud, töötoa läbiviimisel hoidis ta end natuke tagaplaanile. “Kas sina sündisid teisena?” küsisid DNA eraldajad naljaga pooleks.

Teiseks hobiks on poistel muusika – Matiss mängib kitarri ja Martins trummi ansamblis Ann Fatman & Big Brown Butterfly.

Keskkonnahariduse konverentsist võttis osa ligi 80 õpetajat, keskkonnahariduskeskuste töötajat, omavalitsusametnikku ja muidu keskkonnahuvilist Lääne-, Hiiu- ja Saaremaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments