Lotte tõi neuroloogiahaigla lastele heategevusjooksuga kogutud raha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

21 Eesti paigas, sealhulgas Haapsalus maikuus teatejooksul osalenud 9500 last ja noort aitasid koguda liikumisvõime kaotanud lapse ravimiseks Haapsalu neuroloogiahaiglas 3600 eurot, mis eile haiglale üle anti.

“Oluline on sõnum: lastelt lastele,” sõnas neuroloogiahaigla juht Priit Eelmäe 9500 jooksmas käinud lapse tehtu kohta.

Heategevuslik teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuseks. Noored andsid oma panuse jooksma tulles, täiskasvanutel oli võimalik toetada, helistades annetusnumbrile 900 7777 (avatud aastaringselt liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks, kõne hind 2,5 eurot) või tehes pangaülekande.

Tänavu koguti teatejooksuga annetusi kolme lapse – üheksa-aastase Christella, kümneaastase Hendra ja 15aastase Janari – ravimiseks.

Janar on spordipoiss, kes käis ise igal aastal Teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks jooksmas – kuni mullu juulis juhtus õnnetus, mille tagajärjel jäi ta üle keha halvatuks ning vajab nüüd ise abi.
Hendra toimetab oma tegemisi ratastoolis lihaste kärbumise tõttu.
Christella sündis hapnikupuudusega, mis põhjustas insuldi ja see omakorda parema kehapoole halvatuse, ent arstide ja pere väga suure töö ja pühendumuse tulemusel suudab tänaseks juba omal jalal käia.

Kolmel patsiendil on ees veel väga palju tööd ja taastusravi, nende lugusid saab pikemalt lugeda teatejooksu kodulehelt.

Lapsed jooksid liikumisvõime kaotanud eakaaslaste heaks seitsmendat aastat. Järgmine heategevusjooks toimub 9. mail 2013.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments