Homme saab Selveris veresuhkrut mõõta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kolmapäeval, 14. novembril kella 17—19 saab kõigis Selverites üle Eesti lasta mõõta oma veresuhkru taset.

14. november on ülemaailmne diabeedipäev. Glükomeetreid turustav firma Sanofi ja Tartu ülikooli lastefond korraldavad teist aastat kõigis Selverites veresuhkru mõõtmise.

Eesti diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätese sõnul juhitakse veresuhkru mõõtmise kampaaniaga inimeste tähelepanu diabeedile, millesse haigestumine on teinud hüppelise kasvu ning seda teise tüübi diabeedi arvel.

Rahvusvahelise diabeediföderatsiooni andmetel ei tea ligi pooled maailma diabeetikutest, et nad on haigestunud. Juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik seda rasket kroonilist haigust õigel ajal avastada.

“Kutsun üles kõiki inimesi, kes kahtlustavad, et neil võib olla probleeme veresuhkruga, tulla end Selverisse kontrollima,” ütles Tammer-Jäätes.

Eelmisel aastal käis oma veresuhkrut Selverites kontrollimas üle 4000 inimese ning kõigist kontrollitud mittediabeetikutest avastati 108-l ehk 2,7 protsendil inimestest kõrgenenud veresuhkur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments