Lõuna–Läänemaale ei jää mitte ühtki politseinikku

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Politsei on sunnitud 1. detsembrist  sulgema Lihula konstaablipunkti, sest ei suuda leida inimest, kes tahaks praeguse palga juures politseisse tööle tulla.

Piirkonnapolitseiniku brutopalk  on pisut alla 600 euro kuus, ütles Haapsalu politseijuht Margus Kaldma. Kaldma sõnul on kaks töökonkurssi nurjunud ja kõigile, kellele politsei ise on pakkumuse teinud, on  palka kuuldes loobunud. Lihula vallavalitsus on lubanud ka korterit, kuid seegi ei ole kedagi meelitanud.

Lõuna–Läänemaal on 5000 elanikku, ühe piirkonnapolitseiniku kohta arvestatakse 3000 elanikuga piirkonda.

Kaldma sõnul tuleb nüüd selles piirkonnas loota patrullile, mis tuleb Haapsalust või mujalt Läänemaalt. Kiirele väljakutsele saab reageerida ka Virtsus paiknev piirivalvetoimkond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abe
11 aastat tagasi

see küll hää uudis.

Taatlemata Radar
11 aastat tagasi

kõik politseiasjapulgad, kes taatlemata radarite jamas süüdi on, peaksid nüüd järjepanu karistuseks sellise palga eest pool aastat Lõuna-Läänemaal tööd tegema – saab päris mitmeks aastaks Lihulas mure murtud

Uno
11 aastat tagasi

Ehe näide kuidas riik hoolib oma kodanikest. Kas vähemakaitstud inimesed maksavad ka vähem makse? Vaevalt. Tulge kõik Haapsalusse elama ja saate ka loterii pileti!

Viinanina
11 aastat tagasi

Viinanina: tegelikult igal asjal ka midagi head nüüd saan baari ja sealt tadasi vindisena kihutada ,olla ohuks nii kaaslastele kui ka iseendale samas kui keegi ei takista siis pole ka ju ohtu vahelejäämiseks.

R
11 aastat tagasi

Kas ei oleks siis võimalik maapiirkondade politseinikele mingit lisatasu maksta??? See ei ole normaalne, et nii suures kohas ei ole mitte kedagi kes pättidel silma peal hoiaksid…

kirvemeetod
11 aastat tagasi

Kui odava palga eest ei saa, siis paneme üldse kinni?! Väga väga halb suhtumine riigil oma kohustuste täitmisel.

Hanila relvamees
11 aastat tagasi

Iga mees peab nüüd ise hakkama saama.

Ats
11 aastat tagasi

Vähemalt saavad riigikogulased maksumaksja raha eest õiglast palka. Mida see politseinik veel tahab?

Lollus.